I en artikel hos Industrygamers säger #Bioware-chefen Ray Muzyka att spelhuset är intresserade av Wii. Bland annat säger Muzyka att de, om de skulle göra ett spel till en #Nintendo-konsol, skulle skräddarsy det utefter vad Wii-publiken vill ha och att det "antagligen skulle bli ganska annorlunda" från det rollspelsfabriken oftast spottar ur sig.

Enligt Muzyka har Bioware också några icke utannonserade projekt på gång, som kommer bli annorlunda jämfört med det de gjort tidigare.

Vi har några icke utannonserade projekt som vi ännu inte är redo att prata om ännu, och de är annorlunda jämfört med det vi gjort tidigare. Biowares långsiktiga mål är att bredda vår [kund]bas och fortsätta ha mångfaldiga val på olika plattformar, eftersom vi vet om att det är olika typer av publik på plattformar som mobiler och Wii.

Sedan tidigare har Bioware släppt ifrån sig ett Sonic-rollspel, #Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood, till Nintendo DS. Tror du att den kanadensiska studion kanske har en Wii-titel på väg?

Ja, Wii kan behöva några bra RPG´s faktiskt, men om det blir det är ju en annan fråga. 22/06 Spy på du, ingen som tvingar dig att köpa det. OM det nu skulle bli en sidestory till Wii så är det inte huvudutvecklarna inom Bioware som skulle arbeta med det utan förmodligen någon annan studio med ledning från Bioware. De har fullt upp med Mass Effe... 21/06 Gör dom ett sidestory Mass Effect till Wii så spyr jag 21/06 +1 Dock har de flesta gjort det, eller är jag bara för gammal. ;) 21/06 Men det är ju inte Nintendo som utvecklar alla spel. Att andra spelutvecklare inte kan komma med något mer traditionellt som inte utnyttjar rörelse-kontrollerna till 100%, vilket egentligen bara gör det mer omständigt och besvärligt att spela, förstår... 21/06 Kanske får stå å skrika lightningbolt å vifta med en wiimote snart då da, larp/lajv folket är räddade! höhöhö 21/06 Skulle gissa på nytt sonic rpg på wii. 21/06 FYI, Nintendo är störst både på stationära och mobila spelsystem. MS och Sony syns mer för oss som mer eller mindra kallar oss "Gamers" men det är Nintendo som tjänar pengar. Synd dock att det som säljer till Wii sällan är det den gemene "gamern" vill... 21/06 De två andra jättarna gick om Nintendo tekniskt och de fattar att det var därför de "kom sist" i förra konsolkriget, därför satsar de på nya områden. Detta är att vänta, om 3 - 5 år så har Nintendo förmodligen ändrat område igen och även de andra två. 21/06 "skräddarsy det utefter vad Wii-publiken vill ha", alltså typ mer meningslösa "tränings"-spel? Det är ju vad resten av utvecklarna verkar ha fått för sig att Wii-folket vill ha iaf. Jag förstår inte vad som hände med Nintendo som spel-plattform. 21/06
Skicka en rättelse