I slutet maj började #id Software lasta ur en handfull nya banor till #Quake Live, deras kostnadsfria och webbaserade version av #Quake 3. Den sjätte och sista i den här laddningen, döpt till Quarantine, släpptes igår och den anrika fragsajten ClanBase går igenom upplägget, precis som de har gjort med de tidigare fem.

Banan är skapad Yan 'Method' Ostretsov, samma kartknåpare som ligger bakom populära Asylum och Trinity, så förmodligen blir det en till hit på servrarna.

Meningen med skillsystemet är ju att ge så jämna matcher som möjligt. Visst, det är allt annat än perfekt (särskilt inom CA har jag märkt), däremot så är QL fortfarande beta och id jobbar på systemet, har ju förändrats iaf en gång sedan spelet släpptes... 23/06 Vad hindrar dig från att välja en server med lägre nivå än din egna? De är tydligt markerade. Även om jag tycker det är smått tragiskt att vilja spela mot folk som är sämre än en själv med vilja. 22/06 Jo men hur roligt är det att spela mot sig själv hela tiden? När jag spelade QL kändes det motviligt att bli bättre, för om man kom upp en "lvl" så fick man spela mot ännu svårare spelare och tillslut når man en gräns där man inte kan bli bättre. Ungefä... 22/06 Tja, de har väl börjat med det operativsystem och webbläsare som är mest välanvända (Windows+IE/Firefox) för att kunna fixa buggar och annat. Dock så läste jag för ett antal veckor sedan att de börjat testa Linux/Mac-klienter internt när det frågades... 22/06 Ni vet inte vad ni snackar om. Och troligen så spelade ni så uselt mot Crash för att ni inte var bättre... det låter mer rimligt. 22/06 Vad kul att ni skriver om ett riktigt spel i stället för att konsol-blabb som det annars är så mycket med. Alla nya banor av dessa sex(6) har hitintills släppts på tisdagar. 22/06 Kollat så inget spamfilter råkat tagit mailet? 22/06 får fan inte igång skiten :( får ingen verifikations kod :( 22/06 Någon som vet om hur det går för killarna borta i Texas med att få det att fungera på Mac!?... känns lite skumt att dom inte fixat det än (eller till Linux) - spelet måste väl ses som en hit? 22/06 Instämmer. 21/06
Skicka en rättelse