I en Times Online-artikel säger #Activision-chefen Bobby Kotick att världens största tredjepartsutvecklare kanske får sluta stödja #Sonys konsoler om företaget inte sänker priset på Playstation 3.

De måste sänka priset, för om de inte gör det så kommer attach rate [antal sålda spel per konsol] att sakta ned. Om vi ser på det realistiskt, så måste vi kanske sluta stödja Sony. När vi ser till 2010 och 2011 så måste vi fråga oss om vi vill stödja konsolen - och detta gäller även PSP.

Kotick säger också att han blir "oroad" över Sonys situation, och säger att de börjar tappa grund gentemot konkurrensen. En annan anledning sägs också vara att det är dyrt att utveckla till Playstation 3.

Det är dyrt att utveckla till konsolen, och Wii och Xbox säljer helt enkelt bättre. Spel genererar bättre retur per investerat kapital på Xbox än på Playstation.

Storspel som Activision släpper till Playstation 3 i år innefattar bland annat #Tony Hawk: Ride och #Modern Warfare 2. Frågan är varför Kotick går ut med ett sånt här uttalande offentligt, istället för att bara prata med Sony-bossarna internt. Kanske ett försök till att sätta offentlig press på hårdvarutillverkaren, som gång på gång förnekat alla önskemål om prissänkningar på PS3?

Lite roligt är det dock ändå med tanke på att han vill ha en prissänkning så att dem kan sälja sitt nya tonyhawk med den där plastplankan till alla kids för en miljard dollars. ;) Utvecklingsprocessen av spel är praktiskt taget likadan oberoende om det... 23/06 Sjukt kul att läsa Sony fanboysens bortförklaringar. Activision säljer mjukvara. För att använda mjukvara krävs hårdvara. Om Kotick säger att företaget han representerar inte har allt svårare för att tjäna pengar på Sonys konsoll så beror det med all... 22/06 Tycker det verkar vara tvärtom, när jag bytte in min 360 mot ps3 på gamestop för nån månad sen då sa snubben i kassan, så du byter bort din 360 du också, så på gamestop i göteborg får dom in åtskilliga 360s till inbyte mot ps3. 22/06 Synd för ps3 ägarna... går bara nedför för dom just nu, finns ingen som har ps3 här i trakterna längre, alla har bytt bort dem mot x360. 22/06 fjässskkk 22/06 Frågan är om någonting kan förvåna dig i och med att du gett sig själv epitetet "Självutnämnd gud"? Du kanske har skrivit en nolla för mycket brevid rubriken "ålder" i din profil eller? 22/06 Kotnick vill ha uppmärksamhet och logiken faller ganska hårt. Med hans sätt att tänka så ska Activision bara stödja DS och Wii då de är de bäst säljande spelkonsolerna.... 22/06 Det tar faktisk lång tid att konvertera till ett annat system som kör ett annat bibliotek till c++/c# samt att du sedan ska betala de som konverterar spelet också och det är dyrt för att det sitter ett x antal människor och gör detta 22/06 Vore väl roligt om de slutade stödja PS3? :) De går ju iaf dit pengarna finns, PC har de ju lämnat sen länge (tillverkarna alltså inte bara Activision) och nu kanske de börjar röra sig från PS3, om de inte hjälper till o underlättar spelförsäljningen.... 22/06 Hur skulle det gå till??:\ 22/06
Skicka en rättelse