#Splinter Cell: Conviction väckte en hel del uppmärksamhet på #Microsofts presskonferens på E3-mässan. Inte minst med tanke på det faktum att spelet väntas ut endast till Xbox 360 samt pc. I spelets forum har en del frågor dykt upp och bland annat däribland frågan om huruvida en PS3-utgåva stod på tapeten.

Svaret blev att spelet är en sann Microsoft-exklusiv titel. Anledningarna som gavs var fördelar med att utveckla till en konsol, men framförallt att spelet har ett "hjärteband" till Xbox av flera anledningar. Ironiskt nog dras parallellen till Final Fantasy-serien. Frågan är om användandet av "sann exklusiv titel" är nog för att den inte förr eller senare når PS3, men även här får framtiden ha sin gång.

Därutöver bjuds även på information om att det kommer gå att smyga sig igenom hela spelet samt att flerspelarläget på något sätt kommer förklaras närmsta veckorna. Titeln väntas ut innan jul.

Vill minnas att det var sagt att Splinter Cell skulle vara helt exklusivt för Microsofts konsol. Något som visade sig vara ren och skär bshit. Tvivlar inte att även Conviction kommer att komma förr eller senare även till PS3, detta är mao en exklusiv... 22/06 Vad synd! Har bara PS3. Detta är ett av de få spel som jag ser fram emot som inte verkar komma till PS3. Splinter Cell är som någon nämnt betydligt mer linjärt än Thief-serien men SC har, precis som Thief, en otroligt välgjord ambience som man bara älsk... 22/06 Trist men av det senaste jag sett så ser titeln ganska kass ut, Michael Ironside hade det bättre förr! 22/06 det här ser ut att bli mycket bättre än dom tidigare spelen. 22/06 Jo, de missar årets spel, ubisoft har gjort det, det har spelifierat jason bourne/24, de dedikerade spelen var inte mkt att hänga i granen. 22/06 Tycker inte ps3-folket missar nått. Av trailers att döma =) 22/06 Jaha då får jag använda datorn igen få!! haha ;) 22/06 Smyga är kul, fast inte i Splinter Cell. Såg fram emot första spelet mycket, men blev väldigt besviken över hur inlåsta banorna var, hela tiden gå från punkt A till B. Inte som Thief 1&2 där banorna är väldigt stora och fria med massor av alternativa... 22/06 haha, måste vara extra hårt för dem med bara PS3 med tanke på vilken dålig port Double Agent var så får de inte ens uppföljaren. Har både Trippel och Xbotten btw 22/06 Yes! Och jag håller med WildThing. Jag har spelat alla Splinter Cell spel för att jag bara AVGUDAR serien, och smyga runt utan att bli sedd är typ det bästa i spelet enligt mig. Man känner sig som en riktig "Sam Fisher"* :D Kan ju säga såhär, jag har... 22/06
Skicka en rättelse