Vi skrev imorse om #Activisions, eller rättare sagt Bobby Koticks, uttalanden om att PS3 bör sänka sitt pris. Nu har #Sony svarat med en väldigt neutral och lugn ton - även om det inte ingår ett direkt motargument till just "hotet".

"PlayStation har ett enormt momentum i spåren efter E3, och vi ser en positiv tillväxt med mer än 350 titlar på väg över alla våra plattformar, vilket inkluderar många efterlängtade titlar från våra publiceringspartners. Vi uppskattar hälsosamma affärsrelationer och värderar våra publiceringspartners högt och arbetar med dem på ett nära plan för att erbjuda den bästa underhållningen."

Koticks uttalanden var enligt analytikern Michael Pachter helt enkelt en "bluff", eller en förhoppning om att konsolen ska gå ner i pris, för att sälja mer för att i sin tur låta #Activision Blizzard få mer klirr i kassan.

Konsollen är en engångsinvestering. För min del så är det inte så priskänsligt, 2000 eller 4000 har mindre betydelse. Däremot är spelpriserna på uppemot 700:- helt absurda. Sänk spelpriserna till runt 400:- för nyreleaser, istället för att gnälla på kon... 23/06 Det kommer nog dröja väldigt länge innan de knäcker skyddet, tvivlar på att detta kommer ske innan BD skivor gått ner avsevärt i pris. Tror att detta skydd kommer vara effektivt fram tills nästa generation. Det är inte så att dom snackar skit om PS3,... 22/06 Bingo. 22/06 Ajsing på mig, här sitter jag med mitt nya Xbox360 som en polare sålde till mig för 1000:- när han skaffade Elite då den gamla RROD:ade, till denna har jag GTA IV(demo-exemplar från webhallen) och Street Fighter IV för att lira något när jag köpte konso... 22/06 Det där är något som dom borde vara helt sjukt stolta över.. Det måste vara första gången i världshistorien någon lyckats, inte illa. Dom tappar väl på sålda konsoler (många som dissar pg.a att det inte går att pirata) men tjänar på sålda spel.. 22/06 precis, överallt med nya spel så finns dom redan nästan 1 vecka innan premiär i affärerna och alla med 360 som en majoritet har en chippad konsoll kan spela spelet.. helt sjukt ju.. ändå snackar dom skit om ps3 som åtminstone inte är hackad en och lär... 22/06 Inte för att vara elak mot Xbox360 användare, men jag känner faktiskt ingen med 360 som inte piratar sina spel. Något som PS3 klarat sig ifrån, och alla som äger en PS3 köper dessutom inte vad som helst. De är mer nogaräknade med sina pengar och tänker... 22/06 Blackhawk/black thorn var mycket bättre på konsol. 22/06 Tror som sagt att Koticks inte hade varit dryg på ett tag nu och var tvungen att dra igång lite nytt drama. Men vem bryr sig, jag skiter i guitar hero och rock band och allt sånt skit, spelar riktig gitarr ist, sen alla blizzard spel de ska spelas på... 22/06 500:- och jag kan tänka mig att köpa en, så ointressant är PS3 tyvärr.. 22/06
Skicka en rättelse