För ett tag sedan [n=32690 tillkännagavs] att någon form av co-op kommer ingå i #Modern Warfare 2. Den exakta utformningen var oklar, men utvecklarna reder nu ut begreppen och berättar att det handlar om en fristående co-op-del för två spelare.

Att samarbetsläget blir fristående beror på att utvecklarna inte vill tvinga in det i storyn, säger #Infinity Wards Robert Bowling till Videogamer.com.

Vi låter bli co-op i storyn eftersom vi bygger en väldigt speciell upplevelse och vi vill inte förstöra den genom att pressa in co-op i den. Vi plockar ut de delar som fungerar riktigt bra med co-op och använder dem i Special Ops.

Co-op-delen heter alltså Special Ops och den skiljer sig mot den vanliga kampanjen genom att uteslutande handlar om upplevelsen; solokampanjen bygger enligt Bowling mycket på tempoväxlingar. Att det blir co-op för bara två personer förklaras med att det är något av en magisk siffra i sammanhanget. Fyra spelare i samlad trupp tenderar att bli en salig röra. Eller som Bowling uttrycker saken: "clusterfuck".

Modern Warfare 2 är en direkt fortsättning på #Call of Duty 4, men som synes släpps Call of Duty-titeln. Det utvecklas till Playstation 3, Xbox 360 och Windows och om allt går som planerat drar kriget igång den 10 november.

[video=3127]

åhh!!! Vad jag längtar!!! 07/08 Om man spelat 2-player coop i Splinter Cell spelen så vet man att det kan vara ruggigt kul... Hoppas nu bara på split-screen OCH Online co-op... Så att stackars 360:ägarna slipper skaffa Gold :P 24/06 Så jäkla ruggit nice!!!! jag är så sjukt sugen på detta spelet. jag vill ha det nu så man kan sitta o lira på semestern, på vintern jobbar man ju hela tiden och hinner inte lira... 24/06 Jaba-daba-do 24/06 Helt rätt, så borde alla spel minst ha det. Tryck in skiten bara, spelar ingen roll om det inte är helt anpassat för mer än 1 spelare. 2 spelare = dubbelt så roligt imo. 24/06 Co-op är alltid bra, men ska helst vara fyra :) Har hela tiden hoppats på nåt Terrorist Hunt-liknande läge (a la Rainbow Six), de gjorde ju nåt åt det hållet till World at War. Kommer köpa hur som helst, men hoppas verkligen på nåt läge för 4 pers! 24/06 Dagsens sanning grabbarn! Spelvåld föder inte våld, spelidioti föder våld! 24/06 Hoppas det är splitscreen på konsollerna iaf. Det som är roligast, sitta o lira och slå på polaren när han gör nåt dumt. 24/06 Ja tycker dom borde ha det som i Halo 1. Alla cutscenes och storyn bygger på att det bara är en, men när man kör är det 2. Helt "ologiskt" men kul att dom bara körde över problemet som dom gjorde! Mer Halo 1- coops! 24/06 2 personers co-op. Personligen för mig känns det fattigt, jag skulle snarare tro att det är eftersom man i princip sitter på en räls i cod spelen så ids dom inte göra kartorna så att det fungerar både med 2 och 4 personers coop. 4-8 personers coop har... 24/06
Skicka en rättelse