För ett tag sedan [n=32690 tillkännagavs] att någon form av co-op kommer ingå i #Modern Warfare 2. Den exakta utformningen var oklar, men utvecklarna reder nu ut begreppen och berättar att det handlar om en fristående co-op-del för två spelare.

Att samarbetsläget blir fristående beror på att utvecklarna inte vill tvinga in det i storyn, säger #Infinity Wards Robert Bowling till Videogamer.com.

Vi låter bli co-op i storyn eftersom vi bygger en väldigt speciell upplevelse och vi vill inte förstöra den genom att pressa in co-op i den. Vi plockar ut de delar som fungerar riktigt bra med co-op och använder dem i Special Ops.

Co-op-delen heter alltså Special Ops och den skiljer sig mot den vanliga kampanjen genom att uteslutande handlar om upplevelsen; solokampanjen bygger enligt Bowling mycket på tempoväxlingar. Att det blir co-op för bara två personer förklaras med att det är något av en magisk siffra i sammanhanget. Fyra spelare i samlad trupp tenderar att bli en salig röra. Eller som Bowling uttrycker saken: "clusterfuck".

Modern Warfare 2 är en direkt fortsättning på #Call of Duty 4, men som synes släpps Call of Duty-titeln. Det utvecklas till Playstation 3, Xbox 360 och Windows och om allt går som planerat drar kriget igång den 10 november.

[video=3127]