#Id Software, studion bakom revolutionerande titlar som #Doom och #Quake, har köpts upp av det amerikanska spelföretaget #Zenimax Media. Därmed delar den Texas-baserade utvecklaren ägare med #Bethesda Softworks, studion bakom hyllade rollspel som #Oblivion och #Fallout 3.

Köpet ser inte ut att betyda några omedelbara förändringar hos Id Software. Den legendariska programmeraren John Carmack behåller sin position som "technical director" och varken personal eller pågående projekt berörs i nuläget. Både Carmack och vd:n Todd Hollenshead säger sig vara nöjda med affären. De menar att köpet ger studion ekonomiska och affärsmässiga möjligheter att växa.

Affären betyder att två av branschens mest aktade utvecklare har samma ägare. Några konkreta samarben sägs det ingenting om i nuläget, men det verkar inte helt osannolikt att de två tekniskt ytterst kompetenta företagen kommer dela idéer på något plan vad det lider. Frukta månde din grafikkortsbudget...

Id Software grundades som oberoende utvecklare 1991. De ligger bakom de lindrigt sagt banbrytande titlarna/serierna #Wolfenstein 3D, Doom och Quake. För närvarande utvecklar de #Rage, ett helt nytt spel (det första som inte är en uppföljare sedan Quake släpptes år 1996) som når butik... tja, ingen vet exakt, men gissningsvis nästa år.

Bethesda är beläget i Maryland på USA:s östkust. Studion är mest känd för rollspelen i The Elder Scrolls-serien, men den agerar även utgivare. Framtida Id-spel som ännu inte har utgivningskontrakt kommer ges ut av Bethesda.

Vi som är gamla i gemet så att säga tycker nog detta mycket tack vare att vi oftast blir nostalgiska när vi hör talas om ett spel från den "eran". När de som är äldre än mig tycker att musiken på deras tid var bättre förstår jag inte hur de kan tycka... 26/06 Ja, jag har missat många av de spelen från det du kallar "the golden age". Jag har även spelat många spel härifrån genom att min äldre bror har tvingat mig spela många spel i min barndom och även nu på äldre dagar. Jag håller med om att Planescape Torme... 26/06 Nja inte riktigt, spelet i sig är inget hafsverk, det jag menar är att de medvetet utlämnar saker som borde varit med redan från start (alltså dlc, inte den expansion som kom senare) för att tjäna ännu mer pengar på de som bara måste ha detta extra till... 25/06 läs om läs rätt: 25/06 fy faan vad 1983 här inne ÄGER. så jävla hårt, brutalt! vi är faan BÄST. 25/06 Min spellista hade varit mer sann ifall jag brydd mig mer om den, jag har inte kört modern warfare sen efter det kom, och det var första och sista gången jag uppdatera den sidan, så om det spelare mer roll för mig så skulle jag ta bort det spelet. senas... 25/06 Kan tänka mig att du har svårt att förstå när två st FPS toppar din "spellista" men som jag sa tidigare så "slutade" utveckling för mig vid planescape torment utan gällande den mer tekniska utvecklingen. Vilket har mindre betydelse för mig personligen... 25/06 Skrämmande att det är så många här på FZ som inte kan läsa ordentligt :( 25/06 golden age of gaming lol, jag körde commandore64, hade även ett sånt där spel med 2 fäger 2 joysticks med en knapp på där man kunde spela pingpoing i olika versioner. och enligt mig så finns det ingen golden age. 25/06 Håller med till 100% 25/06
Skicka en rättelse