#Snatcher är, som du förhoppningsvis redan vet, ett av tidernas absoluta mästerverk inom äventyrsspelsgenren och ett måste för alla att spela - främst Mega-CD-versionen. Nu avslöjar skaparen Hideo Kojima, via twitter (dechiffrerat från runskrift av Andriasang), att spelet hade kunnat bli ännu mer spektakulärt om några av hans kasserade idéer hade fått vara med. Enligt Kojima var tanken nämligen att måla floppy-disketterna av ursprungliga PC88-släppet med en färg som luktade blod, som senare skulle smälta när disketten blev varm och "avge en doft av brottsplatsen".

Han ville också att karaktären Gibsons sista meddelande "Search the house!" skulle kräva att spelaren faktiskt kollade på de fysiska disketterna, eftersom omslaget (utöver att lukta blod) också skulle smälta till att forma tecken som ger Gibsons ledtråd.

Idéerna låter såklart helt vansinniga och precis vad man skulle kunna vänta sig av en så excentrisk herre som Kojima. Dessvärre delade inte övriga delar av utvecklingsteamet hans engagemang för galenskap så planerna fick helt enkelt skrinläggas.

Visst stämmer det att långt ifrån alla FZ-läsare är intresserade av att spela äldre titlar. För de som är det däremot (och som inte redan spelat/hört talas om Snatcher) tycker jag däremot att det är superviktigt att kunna tipsa dessa om en sådan milstol... 06/10 Sant nog. Antar jag. :\ 05/10 Skulle tippa på att majoriteten INTE vet det eftersom 90% av klientelet här är tonåriga kids som inte ens vill titta på något som är släppt innan Crysis i spelhistorien :P Snatcher har för övrigt riktigt bra musik som bl.a. har arrangerats av basisten... 05/10 Bara för att äldre konsoler/spel inte går att hitta på Game längre betyder det inte att de upphört att existera. Går att få tag i det mesta via nätet. :) 05/10 Då får vi väl hoppas att de börja massproducera Mega-drive och Mega-CD igen som bara den. Plus spelet. Väldigt synd egentligen att den där emulator-grejen jag hört så mycket om är olaglig att hålla på med... :O 04/10 De borde släppa spelet översatt till Engelska på PSN... 04/10 Då rubriken gav hopp om en uppföljare/remake av Snatcher så känner jag mig riktigt besviken. Personligen undrar jag om det som nämns i artikeln ens stämmer och inte är något påhitt från Kojima för att få ytterliggare uppmärksamhet... Nåväl, han skulle... 04/10 Runskrift? Snälla.. 04/10 Här trodde man att man skulle få sen en uppföljare men icke. Känns som styrelsen bara skakade huvudet åt dom där idéerna. Spelet är för övrigt grymt. 04/10
Skicka en rättelse