I en Kotaku-artikel förklarar #id Softwares John Carmack fördelarna med att studion numera ägs av samma ägare som #Bethesda - Zenimax media.

Vi börjar verkligen bli trötta på att tävla med våra egna utgivare när det handlar om hur våra titlar framhävs. Och vi har fler varumärken än vi haft möjlighet att dra nytta av. Och att arbeta med andra företag har inte riktigt gått så bra som det kunde. Så idén att helt enkelt bli utgivare och gå ihop med Bethesda och Zenimax är idealisk. Det är svårt att tänka sig en mer komplimenterande relation. De är trippel A och bland de allra bästa på det de gör med rollspel. Och de har inget som överlappar alls med sakerna vi gör med FPS.

Om du nu skulle ha missat det kan du läsa allt om id Software-försäljningen här. När det gäller sättet id arbetar på, och utvecklingen av kommande #Rage, så sägs allting fortlöpa som vanligt och försäljningen ska inte innebära några större förändringar.

som vanligt måste jag komma in här och säga att jag håller med om D3. tyckte att det var underbart. Många timmar spenderade man framför det liret. Q4 lirade jag emellertid inte och det då för att jag aldrig varit en Quake fan. Det tilltalade mig inte.... 27/06 Mycket gnäll här tycker jag :D Ni kanske ska vänta och se om det blir negativt eller positivt innan ni börjar gnälla? Jag tror dom rullar på som vanligt och gör braiga spel 26/06 Känns som att vi är ganska syncade där då. Carmack är bättre än dig. 26/06 Snälla utveckla vad det är han inte förstår. Jag vet inte varför, men får för mig att Carmack har mer koll än någon annan här inne, bara en konstig känsla. 26/06 QL körs inte i webbläsaren. Det är ett plugin som startar spelet som ligger på din hårddisk som vilket spel-exe som helst. Jag tror id kommer lyckas bre med de här, de får en finansiär med mycket pengar som kan finansiera ett större team än vad de kunde... 26/06 Det håller jag med om, men dom har inte släppt nå bra spel efter Q3. That's my point. 26/06 Det bästa iD gjort sedan Quake3 var att släppa det igen via Quake Live. Det visar bara hur bra iD är - de är bäst. 26/06 *Så idén att helt enkelt bli utgivare och gå ihop med Bethesda och Zenimax är idealisk* Tror att det blir ett smidigt sätt för ID att få ut spel. Visst stramar det till i fillingen när man spelar lite Q3, och jag tycker DOOM3, Q4 osv är snygga spel med... 26/06 Eh? Doom 3 är ju hur bra som helst och Quake 4 också. Kan inte säga att det dalat ner för id, snarare tvärtom. Och när Rage kommer så lär det stiga ännu mer. 26/06 Värsta BS jag hört på länge... Starcraft 2 och Diablo 3 kan vara precis hur krävande som helst och Q3 är fan 10år gammalt. Bara för att det absolut lägsta som man kan använda för att spela spelen kanske kommer vara låga så kan det helt klart vara sjukt... 26/06
Skicka en rättelse