1up skriver att San Francisco-bon Esther Leong stämt #Square Enix för att spelhuset inte varit tydliga nog med "kostnader och påläggsavgifter vid sen betalning" med mera kring deras onlinerollspel #Final Fantasy XI. Studion påstås ha lurat 100 000 kunder genom att ljuga eller förtäcka spelets medföljande regelbundna kostnader, och stämningen uppgår till över 5 miljoner amerikanska dollar.

Jag har själv testat spelet ifråga för många år sedan, och vad jag minns var Square Enix mycket tydliga gällande månadskostnader och så vidare. Vad tror du om stämningsansökans chans (eller risk, beroende på hur man ser det) att lyckas?

Oj vad Square Enix kommer smiska denna kille i rätten. Alla vet ju att det är dem med mest pengar som vinner rättstvister så som stämningar. Sedan, hela stämningen är bara att skratta åt. 29/06 Spelade Final Fantasy XI och jag tyckte då dom var tydliga med vad det kostade...så jag förstår då inte vad han menar med denna stämning. Andra frågan är ju om han ska dela upp dom 5 miljonerna med dom hundratusen andra som blivit "lurade"? låter ju så... 29/06 Haha :) Bra inlägg Paladia! 28/06 Som juridikstuderande så kan jag ge en viss insikt till det du skriver. Blå = jag. This case narrowly focuses on Defandants deceptive advertising, unfair advertising, and fraudulent concealment to conceal certain critical information about their online... 28/06 Nu handlar ju inte detta om vanliga fakturor. Utan om ett spelkonto till ett MMO-spel. Lite skillnad i hur det fungerar. Om du inte betalar din elräkning ena månaden så kanske du fortfarande kan utnyttja elen. Men om du inte betalar ett spelkonto för... 28/06 Löjligt, jag har själv testat FFIX och det var stort sett EXAKT samma "varningar" som till alla andra MMORPGs jag lirat. Om något så var det nog ännu tydligare då det var rätt krångligt att registrera sig jämnfört med andra spel som t.ex. WoW där det... 28/06 Spela det också en längre tid (US versionen) och var väl informerad om kostnaderna som tidigare personer kommenterat om. Till och med att de tar ut en full kostnad för månaden även om man t.ex: la sitt konto på is ett tag men aktivera det med bara 1-2... 28/06 Det står ett 100 tal gånger vid installation av spelet, Play Online, på kartongen, bruksanvisningen etc etc. Missar man det så måste man vara analfabet! 28/06 har spelet här brevid mig står på boxen och även i spelet förteckning och sen "kostnader och påläggsavgifter vid sen betalning" va e dom dumma lr klart det blir. en till sak jag har us verisionen 28/06 så vitt jag minns så står det väl till och med på framsidan och baksidan av förpackningen av spelet att det kostar i månaden för att spela. Ganska typiskt att en jänkare ska stämma någon för att dom själva inte kan ta något ansvar.. 28/06
Skicka en rättelse