I en intervju med IndustryGamers så pratar #Blizzards Rob Pardo om svårigheterna med att skapa onlinerollspel för konsolerna. Utöver det uppenbara "inget tangentbord, ingen mus"-argumentet säger han också att det finns problem av helt andra anledningar. Bland annat skulle #Microsofts långsamma certifieringsprocedur sätta käppar i hjulet för nya patchar, och dessutom kräver också onlinerollspel en hel del med lagringsutrymme - något som är en bristvara på dagens konsoler.

Framtiden ser dock ljusare ut enligt Pardo, då han hoppas att kommande konsolhårdvara kommer vara bättre lämpad för just onlinerollspel. Det finns alltså en möjlighet att framtida onlinerollspel från Blizzards håll kan bli multiformat om konsolhårdvaran tillåter detta, vill säga.

Blizzard kommer att börja göra spel på konsoller förr eller senare. Problemet för dem är att de är så långsamma med sin utveckling att de kanske inte hinner innan en ny generation konsoller släppts. Ett spel som skulle passa bra på konsoll är Diablo 3.... 29/06 Hoppas iaf på att blizzard inte vill börga göra spel på konsoller .. :D Räcker att behöva vänta på dem som det redan är ^^ .. Men men vill man ha top lir så ... Skulle kunna tro att nextgen konsoller har runt 1Tb i HDD .. Vf min bilstereo har jue en ext... 29/06 Det är väl snarare tvärtom, att PCn blir mer meningslös? Det enda du kan göra på en PC som du inte kan göra på en konsol idag är att använda redigerings och designprogram samt programmera, men installerar du Linux på PS3 lär nog de också gå. Surfa, spel... 28/06 Konsolers hårdvara är dåligt byggd för MMO. Speciellt när det gäller ram-minne. 28/06 Konsoll är överskattat. Punkt! 27/06 Kan ju vara så att Blizzard har helt andra krav vad gäller deras spel. Om du kollar på WoW som mer eller mindre är en sömlös värld, du behöver inte se en loading screen var femte sekund som i många andra MMOs. Jag är inte så kunnig men jag kan tänka mig... 27/06 Kanske det som är fördelen med 5TB? knappen delete blir helt onödig! Snacka om slöseri att ta bort demos på flera GB som du laddat ner *ironi* Angående speldebatten så tycker jag att alla fps, mmo och liknande där man spelar ensam hör till PC endast,... 27/06 Hmmm final fantasy XI krävde att man hade Hdd i sin ps2:a så vitt jag vet släpptes det därför aldrig i eurpoa men jag har inte gjort någon koll... 27/06 Tack och lov. 27/06 Det är FYRA MMO spel på gång till PS3 (Agency, DC universe, Free Realms och FF 14 online). Känns som att Blizzard är fast i pc träsket. 27/06
Skicka en rättelse