#Biowares officiella forum frågar en användare om möjligheten till "New Game Plus" kommer att återfinnas i #Mass Effect 2, precis som i originalspelet. New Game Plus innebär, för er som inte vet, kortfattat att man kan spela om spelet en gång till men ha kvar alla levels, prylar och annat intakt från första genomspelningen. Denna möjlighet har dock tagits bort i uppföljaren, skriver en Bioware-anställd, därför att... ja, läs själva!

Det korta svaret är nej. Anledningen stavas utveckling. Vi har jobbat väldigt hårt med att designa färdighetssystemet så det ska erbjuda ett smidigt överlapp in i Mass Effect 3 från Mass Effect 2. Att tillåta extremt utvecklade karaktärer skulle göra detta smått omöjligt. Vi behöver ha en hyfsad koll på hur [utvecklad] en karaktär kan vara efter att ha klarat av allt innehåll på en genomspelning. Vi vill också erbjuda ett val i karaktärsuppbyggnaden inom specifika klasser.

Det verkar alltså ganska tydligt som att de som spelar Mass Effect 2 kommer kunna överföra en exakt kopia av sin karaktär även till den tredje delen, så en vild gissning är att tvåans huvudperson knappast lär dö i alla fall.

Har ingen lust att dra ut det här särskilt länge - men ifall de har någon bättre anledning till att inte ha med NG+ än de nämner i nyheten får de gärna förklara den också. Den de ger i den är nämligen den jag kommenterar, och den är som sagt skit. Inte... 01/07 Du är helt ute och cyklar tyvärr. Du har ingen aning om hur deras utveckling fungerar och det är itne bara att slänga in en massa features hit och dit bara för att det låter enkelt. De har alldeles säkert en jättebra anledning till att de väljer på dett... 30/06 Det är skitsnack av den väldigt enkla anledningen att de ifall de velat hade kunnat spara karaktären som den var när spelaren klarade det första gången, dvs. bara karaktärer som lirat kampanjen en gång får tas över. Och speldesignmässigt, nej, de är ver... 29/06 Anledningen är verkligen inte skitsnack. Har du någonsin utvecklat spel? Nej? Varifrån får du att det är "skitsnack"? Sen är det väl en petitess eller tolkningsfråga huruvida det är spel eller upplevelser de gör. Spelupplevelser skulle jag snarare påstå... 29/06 Du kan välja, det görs automatiskt en save i slutet av varje genomspelning och vad jag har hört så kommer alla dessa gå att välja. 29/06 Kunde inte bry mig mindre om New Game+ men anledningen till att de inte har med det är bara skitsnack. Och Bioware i samma mening som "talangfulla" och "designers" är bara skämmigt. De gör upplevelser, inte spel. 29/06 Detta är väl självklart? Bra desginval. Bioware, ni är mina största idoler! Jag blir gång på gång imponerad över hur bra designval Bioware faktiskt tar. Jag kan med handen på hjärtat säga att på Bioware sitter några av de mest talangfulla spelutvecklare... 29/06 Vår lokala bakåtsträvare i farten igen! Jag tycker detta är bara till det bättre. Alla har inte tid att sitta och nöta ett spel i 300 timmar. 29/06 Hur funkar det att gå från ME1 till ME2, om man spelat ME1 plus? Får man valen från första genomspelningen eller andra? 29/06 Den level man har när man slutar ME1 förs inte över för att de har gjort om hela systemet för karaktärsutveckling. Dock har någon på Bioware sagt på forumet att det kommer ge något i ME2 att importera en save där sheppard har högre level. 29/06
Skicka en rättelse