Den allmänna uppfattningen om #Electronic Arts är ofta ett mjölkande uppföljarföretag, vilket gör det en smula ironiskt att när de väl släpper helt nya varumärken såsom #Mirror's Edge säljer de sämre än förväntat.

Frank Gibeau, chef över EA Games, har sin egen teori kring varför försäljningen inte nådde de beräknade nivåerna. De släppte helt enkelt för mycket under förra årets tredje kvartal och spelen fick därför inte tillräckligt med resurser och tid för att bygga upp varumärkena ordentligt. I efterhand skulle han därför ha valt andra perioder för till exempel #Dead Space och #Mirror's Edge.

Det släpps också galet mycket titlar i slutet av året, alla vill ha något färskt till julhandeln men som utomstående är det svårt att förstå hur det kan löna sig att trängas med alla andra.

Så för att folk vill ha det så räknas det inte som att mjölka, men folk köper ju alla sims expansioner och ser glada ut så då kan ju inte det heller vara mjölka isf? 01/07 Guitar hero/sing star är lätt att mjölka utan att tumma på kvaliteten eftersom det i princip bara är att lägga in nya låtar... Dessutom skulle man nästan bli lite besviken som kund om det inte kom fler låtar? :P 01/07 De har säker tillsatt en utredning om varför det har gått sämre och sämre som kostar en förmögenhet, jag hade kunnat tala om för dem kostnadsfritt: Om man pissar ut spel efter spel efter spel varje år, nästan samma som året innan och halvfabrikat, ja,... 30/06 Eum.... guitar hero? 14 st är inte att mjölka? 30/06 Eller så kan anledningen till att EA säljer färre spel vara att många börjat bojkotta dom efter sin blunder med drakonisk DRM. Att The Sims 3 säljer bra eller sportspel beror nog mer på att dessa personer inte bryr sig så speciellt mycket om ifall de... 30/06 testade PC versionen av dead space och var inte heller direkt imponerad. Hatar spel där man inte kan binda om eller binda alla knappar som man vill. Så jag gav upp... Ja EA borde verkligen börja tänka på kvalite istället för kvantitet. Se bara på alla... 30/06 Mirror's Edge var väl ypperligt kvalité caelestis? Dead Space "provade jag hos en polare". Var inte imponerad alls efter 2 timmars spelning så "jag gick hem". 30/06 Frank Gibeau, årets marknadsförare? Ärligt talat, kom han fram till det nu?.... Jag kan se det framför mig när han står framför whiteboardtavlan med sina grafer och diagram. "hmm, undra om vi BÖR GÖRA KLART SPELET INNAN VI SLÄPPER DET?" 30/06 ah live and learn :) 30/06 Jo tänk er bara den 'shitload'en med expansions Sims 3 kommer att få xD Samma sak med Sims 1 och 2, de borde ha gjord en eller två STORA expansioner med de alla mindre sakerna i. 30/06
Skicka en rättelse