Nikkei rapporterar (via Reuters) att #Sony just nu undersöker möjligheterna att kombinera en PSP med företagets Sony Ericsson-mobiler. Detta för att ta fram en direkt konkurrent till #Apples iPhone, som blivit en stor framgång.

Dessa uppgifter går också hand i hand med en tidigare nyhet vi publicerat, där önskemål om "icke spelbaserade program" till PSP Go, samt rykten om att en ny Playstation Store ska avslöjas i augusti omnämns.

Sony själva har valt att inte kommentera Nikkeis artikel.

Som sagt så är det ju inte spel-delen av iPhone som gör att den säljer så pass bra, så jag tror inte att Sony kan hoppas på samma framgång med en PSP-phone. 30/06 Spelmobiler brukar inte bli bra, entingen suger batteritiden, grafiken eller kontrollerna (eller allt tillsammans). iPhone är knappast en spelmobil, den går att spela på men är en multimediamobil (på samma sätt som wii knappast är en spelkonsol, mer und... 30/06 N-gage hade ju kasetter och inte downloads väl? 30/06 Har ryktats om en "Playstation Phone" ända sedan Sony och Ericsson började samarbeta för drygt åtta år sedan, men än så länge har det ju inte dykt upp så jag ställer mig nog lite skeptiskt till det här. Sedan kan man ju undra vad vinsten är. Tror dem... 30/06 I'd buy it. http://blog-imgs-23.fc2.com/p/a/d/padara/PSPPhone6.jpg Om sen PSP support blir en standard i framtida Sony Ercisson mobiler så är jag all for ;D 30/06 Vänta här nu... Har inte det här redan genomförts. Då hette det N-Gage (inte att blanda ihop med n-gage 2 som är en ypperlig tjänst). Den gången gick det åt skogen, minst sagt. 30/06 Jag skulle lätt köpa en portabel spelmaskin som även har finesser som telefoni eller kamera eller sådant. Beror förstås på spelutbud och pris. Men kan man köra Little big planet på den så skulle jag gärna äga den. :-P 30/06 kommer inte bli like framgångsrik som Iphone, detta kan jämnföras lite som med Sony Vaio datorerna vs Macbook. I mina ögon och även i de flesta andras så är en Macbook hippare/fräschare/tuffare/snyggare än en Sony Vaio och coolhet säljer. 30/06
Skicka en rättelse