#Eidos-chefen Ian Livingstone intervjuades nyligen av Gamesindustry.biz, och han bjöd på en del citatvänligt. Bland annat sa han att detta årets andra hälft kommer att "översvämmas" av bra spel och att det krävs en ordentlig storsatsning om man ska lyckas denna höst och vinter. Mediokra titlar göre sig heller icke besvär, enligt Livingstone.

En hel del titlar har redan kommit upp på hyllorna och det är en översvämning planerad för julen, men jag tror 2009 kommer bli ihågkommet som året då man antingen lyckades rejält eller tokfloppade. Stortitlarna lär fortsätta sälja bra men många av de mindre titlarna kommer antagligen göra sina ägare besvikna. Det finns ett överflöd av produkter och på en omdömesgill marknad finns inget utrymme för medelmåttighet. Att göra ett mindre bra spel och spendera en lägre summa på marknadsföring är ett recept för katastrof.

Livingstone tror alltså att denna julen kommer framförallt storspelen i de redan etablerade serierna regera, medan mindre och smalare titlar får svårt att hävda sig i konkurrensen.

Intressant är också inlägget om att det eventuellt kan finnas en viss mättnad av nya spel på marknaden just nu. Vad tror du om detta? Är det möjligt att det släpps för mycket spel just nu, eller kan man aldrig få för mycket av det goda...?

Inte de enda korten, men det är ju garanterat de säkraste och vilket företag vill ta onödiga risker? De har ju trots allt ett ansvar till sina aktieägare att tjäna så mycket pengar som det bara går. 03/07 Herr Livingstone verkar tro att bara för ett spel har spenderats mycket pengar på så är det ett bra spel, som wrajjt menade.. tycker också att Eidos bara släpper medelmåttiga titlar. "Stortitlarna lär fortsätta sälja bra men många av de mindre titlarna... 03/07 När kommer nya Hitman då? 03/07 detta är ju skojigt att läsa iom att eidos aldrig kommit över medelmåttan i mina ögon själva =) 03/07 Som varje år. Mediokra spel/spel med lite PR har svårt att hävda sig runt de större spelen vilket leder till ibland oförtjänt låga försäljningssiffror. Att släppa ett spel på hösten har alltid varit riskfyllt på grund av spelöverflödet, speciellt på sen... 03/07 För mycket av mediokra spel kan man få. Det var väl det nyheten handlade om? 02/07 Sen när är storsatsning likställt med bra spel? 02/07 Det enda dom gör är ju att hypea mediokra titlar till skyarna, har inte sett något riktigt bra spel som släppts på väldigt länge. :( 02/07 Så om man gör ett dåligt spel är det nog dags att marknadsföra som en jävla dåre, blev mindre intresserad av Arkham Asylum nu. ;) 02/07 Det finns för många ''medelmåttiga'' spel ute just nu. Alla är lika varandra, då menar jag speciellt alla fps spel som bara sprutar ut en efter en och alla är bara halvbra, om ens det! No more medelmåttiga fps säger jag. 02/07
Skicka en rättelse