Windows-versionen av #Colin McRae: Dirt 2 kommer släppas först i december. #Codemasters förklarar att man behöver mer tid för att implementera nya prestandaförbättrande funktioner i DirectX 11, vilket gör att datorupplagan av rallyspelet får vänta ett par månader extra jämfört med konsolsläktingarna.

Bryan Marshall, teknisk chef hos Codemasters, säger att nyheterna i DirectX 11 är så betydelsefulla att det är värt att flytta fram spelet för att baka in dem. Det rör sig inte minst om visuella förbättringar och bättre användning av modern hårdvara (t.ex. processorer med flera kärnor).

[video=3191]
DirectX är ett API (application programming interface, eller regelverk) som styr hur till exempel ljud och grafik fungerar och det används flitigt av spelprogrammerare. Version 11 kommer ingå i Windows 7 som släpps i slutet av oktober. Det kommer också släppas som uppgradering till Windows Vista. Dirt 2 släpps till konsoler den 25 september, och alltså till pc ett par månader senare.

Dom tänker nog att folk ska ha en konsol till tv:n (helt bindgalet uuhm :P). Men visst om det stämmer, enkom exkludera på pc:n känns ju lite dumt. 08/07 Jävligt kasst att vi inte får splitscreen... http://www.gamereactor.se/brev/132524/Colin+McRae+Dirt+2+i+split+screen%3F/ Visst kanske lite kass källa men ändå... Jag vill ju sitta med 2st xbox-kontroller med tvut på platt-TVn i soffan och rejsa... :( 08/07 spelen lär funka , men utan dx 11 godiset aktiverat. 07/07 Faktiskt så fungerar DX11 både med DX9- och DX10.x-hårdvara. Istället för att skriva två stycken pipelines, en för DX9 och en för DX10, såsom man behövt göra tidigare så kan man skriva en pipeline för DX11 sen så känner mjukvaran av automatiskt vilka... 07/07 jag ser fram emot dirt2 och det är kul att dom gör det till dx11 :) 07/07 En enligt mig mer korrekt titel på nyheten hade varit: "Utvecklare väljer att försena Dirt2 till förmån för DirectX11" I övrigt måste jag säga att det är kul att dom tar sig tid att utnyttja den senaste tekniken. Är ju ofta en rätt lång period mellan... 07/07 Vem fan tror du att du är? 07/07 Haha, tycker du att du tillför mycket vettigt med den kommentaren? Behåll sånt skit utanför Internet istället. Vem fan tror du att du är som kommer hit med knappt 20 totala inlägg och uttala dig på det sättet? Du är ju bara dum! 07/07 Ni som skriver att Dx10 inte används, det kanske är för att det inte tillför lika många bra nyheter som Dx11, som multi core och gpu saker :P wooo 07/07 Fast flertalet köper hellre en konsoll för drygt 3000:- var 5:e år än ett nytt grafikkort/processor/ram etc för 3000:- varje år. Därmed släpps det också många spel exklusivt till konsoll, därmed så fungerar inte PC:n till allt - då allt helt enkelt inte... 07/07
Skicka en rättelse