#Ubisoft trotsar den rådande finanskrisen genom att storsatsa. Under hösten öppnas en helt ny utvecklingsstudio i Toronto, en investering som beräknas ge 800 jobb under en tioårsperiod. Vilka spel som ska tillverkas i den nya studion har det ännu inte kommit några besked om.

Satsningen stöds av provinsregeringen i Ontario som skjuter till 263 miljoner kanadensiska dollar (ca 1,8 miljarder kronor). Ubisoft själva står för mer än dubbla den summan. Föga överraskande kommer AAA-spel, alltså riktigt svulstiga produktioner, tillverkas i den nya spelfabriken, som blir Ubisofts fjärde i Kanada; övriga är belägna i Vancouver, Montreal och Quebec.

Sedan finanskrisen blev en bister realitet förra sommaren har det kommit åtskilliga rapporter om studior som tvingats minska personalstyrkan eller lägga ner verksamheten. Ubisoft bryter därmed en negativ trend och det återstår att se om satsningen ger positivt resultat.

Tjoho! ekonomi-stimulans ftv! 08/07 Japp, det är väl inte så dumt att satsa nu och vinna på det när marknaden vänder upp igen. 07/07 Sen så borde ju relativt kreativt folk med spelmakarvana finnas ute på marknaden nu? 07/07 Urvattnat eller inte så har säkert Ubisoft tänkt sig att denna studio ska göra ett fåtal spel med stor budget. Det behöver inte betyda att de lyckas göra ett bra spel, men det är inte samma sak. Att göra ett spel där de har budgeten för lång utvecklings... 07/07 Jag tror du skrev lite fel. Istället för "folk" trycker vi inn, tråkiga gamlingar. För alla ungdommar, eller alla gamers, skulle tycka det var jätte bra. Iaf jag :P8):heart: 07/07 Ska tilläggas att detta inte sker med Ubisofts surt förvärvade pengar utan med hjälp av Kanadensiska regeringen som skjuter till genom krediter finansierade med skattemedel. Ska bli intressant att följa detta... http://finance.sympatico.msn.ca/investing... 07/07 Massproduktion är något annat än vad denna studio skulle syssla med. Som jag förstår det kommer de göra få titlar med inriktning på kvalite (Triple-A). Men du kanske menade "hollywoodproduktion" eller liknande. Själv tycker jag Ubisoft har en hel del... 07/07 Till skillnad från EA som köper upp alla småföretag, kan Ubisoft åtminstone stoltsera med ett par titlar. ...vilket fick mig att fundera; kan dom använda några av de 800 nyanställningar till att peta in flerspelarläge i Anno 1404? 07/07 Finns väl så få bransh folk i Frankrike och vad passar då bättre att satsa på än gammla franska kolonier. Själv ser jag inte fram emot deras massproduktioner då jag vill ha spel som är gjorde med passion och glädje inte av 50 åriga excel programmera med... 07/07 Jäääävlar, en regering som trycker in 1,3 miljarder i en spelstudio? Vad fan händer?! Är det deras enda industri som har nån framtid där eller? Folk skulle ju bajsa på sig av ilska här i Sverige om vår regering tryckte in en tiondel av den summan i typ... 07/07
Skicka en rättelse