Så var det då äntligen officiellt - #Sacred 2 är med expansion. Paketet svänger sig med undertiteln #Ice & Blood och ska äntra butikshyllor och ej specificerade digitala försäljare under årets andra kvartal.

I pressreleasen utlovas åtskilliga timmars rollspelsskoj, bland annat med en ny "dragon mage", en ny huvudkaraktär, nya quests, fiender, områden, med mera. Expansionen är än så länge exklusiv för Windows-versionen av spelet. Den har varit inofficiellt känd en tid men på grund av utvecklaren #Ascarons [n=32313 finansiella bekymmer] ryktades det nyligen om att expansionen lagts på is. Men så blir det alltså inte.

Sacred 2 släpptes till pc i oktober förra året och fick då ett ganska varmt mottagande. För en månad sedan landade spelet till Xbox 360 och Playstation 3, men någon expansion till dessa finns det i nuläget inga besked om.

Avskedsvideo från de som var kvar vid stängningen; http://www.vimeo.com/5856801 05/08 Ascaron är i princip nerlagt nu. Det som hände var att när expansionen blev klar så sades studion + support personal upp. Idag jobbar en handfull personer på att slutföra expansionen, så Koch Media kan ge ut den. Sen kommer forumet och supporten att fly... 05/08 Köpte Sacred 2 i början av sommaren, men har inte spelat så mycket. Med den senaste patchen (2.40, som dock var lite bökig att få tag på rätt version av) så har jag inte upplevt några kraschar när jag spelat. Att hålla musknappen intryckt för att anfall... 09/07 Mikael Fröding skrev i sin FZ recension:"Mer klagande - buggarna. Åh, dessa buggar. Jag vet inte hur många gånger spelet har kraschat för mig och jag har fått spela om. Utöver kraschar så har min häst blivit smittad av buggar. Vid några tillfällen vägra... 09/07 Hur pass få spells pratar vi om? Jag är själv en sådan som gillar när det verkligen är skillnad mellan klasserna. Stor variation av spells är viktigt för mig i spel som dessa. Visst, melee klasser är roliga men som omväxling vill jag gärna kunna spela... 08/07 Inget mmo. Har spelat Sacred 1 och visst det var ok men inte riktigt lika finputsat som t.ex. Diablo. Sacred 2 kanske är bättre... har inte provat än! Väntar tills ps3 versionen droppar lite i pris... 08/07 Uhm... är det här en diabloklon eller ett mmo eller? Gillar diablo och titanquest... kan sacred vara något för mig? 08/07 Intresseklubben anteckar del 2. 08/07 Håller med! Vänta på Diablo 3. :P 08/07 Sacred är bra men tröttnade snabbt. För få spells var nog det största problemet. Och den där fasansfulla underjordiska labyrinten... 07/07
Skicka en rättelse