#Remedy Entertainment fick dreggel att spontant florera ur diverse kroppsöppningar hos allmänheten när #Alan Wake tillkännagavs till pc och nästa generations konsoler 2005. Nu har en drös år passerat och långa perioder av tystnader har följts av knapphändig information och uppgifter kring 360-utgåvan av titeln. Men vad i hela friden har hänt med pc-upplagan? Markus Mäki på Remedy besvarade nyligen i en forumtråd frågan om var företagets pc-kärlek tagit vägen.

I själen är jag en pc-spelare (har en Core i7, Radeon 4890 och 5.1-ljudkonfiguration där hemma) så jag förstår era farhågor. Tyvärr är allt jag kan säga att vi i nuläget lägger allt krut på 360-versionen och kommer kommentera gällande pc:n vid ett senare tillfälle.

Till VG247 kommenterade Mäki idag via mail och berättade att de i nuläget inte vet när denna information kommer. Detta antyder helt enkelt att 360-lirare kommer få ta del av spelet före er som endast spelar på pc. Mer information när den dyker upp, således.

Vilket betyder att det idag är ganska bra att ha en pc med ett nygammalt grafikkort. Då flyter allt på lite bättre än på en konsoll, man betalar 400 ist 600 kr för spelen och man slipper månadsavgifter (live). 12/07 halo 3 sålde väl runt 10miljoner ex... konsol marknaden = där finns pengarna 11/07 Hårdvaran i 360 är ju 3-4 år gammal jämfört med vad som finns till pc idag.. ändå vill dom satsa på en gammal konsoll? ska man förvänta sig då låst till 30fps, ingen kantutjämning etc.. ? oj va najs. 11/07 Va? Hyfsat efterbliven 11/07 Tråkigt... Men kanske har jag uppdaterat till Vista/W7 när/om det släpps till PC. Är det sant att det inte skulle gå att spela på XP? Har inte sett något om att det inte skulle gå. 10/07 1 miljon sålda för PC av Gears of War och 4.5 för xbox360 är väl inte förvånande när man tänker på att Gears of War till PC släpptes 1 år efter xbox360 versionen och var en riktigt kass portning. Näe, ska du jämnföra ta titlar som utvecklas med båda pla... 09/07 Jag tror att du har fel. Ta Gears of War till exempel - där sålde spelet i 4,5 miljoner ex till 360 motsvarande 1 miljon för PC. Det beror naturligtvis på vilken titel man talar om, men generellt tror jag att de flesta tillverkare ser mer piratkopiering... 09/07 Tvivlar inte på att konsol marknaden är större än PC marknaden. Men konsolmarknaden består ju faktiskt av flera konsoller, enskilt om man räknar varje plattform för sig så är nog PC störst. Betvivlar rätt hårt att xbox360 eller ps3 ensam har en större... 09/07 Jag tror detta bara beror på att man vill få spelet klart i tid. Som jag har förstått det har man utvecklat PC- och Xbox-versionerna skilt för sig (trailern från i höstas var plockad från PC-versionen), så fastän PC-versionen kommer senare är jag säker... 09/07 Uppenbarligen är ju marknaden hos konsolerna större, eller vad säger du? Vadå för jävla ursäkt, det är väl självklart att man vill prioritera där underlaget för vinst finns. Och PC-marknaden ligger inte lika bra till där. 09/07
Skicka en rättelse