Nuförtiden verkar det vara mer regel än undantag att spelföretagen hintar eller avslöjar nya spelsläpp via Twitter snarare än traditionella pressmeddelanden. Det senaste i raden är #The Secret of Monkey Island: Special Edition som ryktas komma till iPhone och iPod Touch efter att detta smått märkliga meddelande lagts upp av #LucasArts.

Inlägget är en bild på nyss nämnda spel samt texten "För våra apfans -- en bakgrundsbild i iPhone-storlek. No reason. Wink wink nod nod."

The Secret of Monkey Island: Special Edition släpps via Xbox Live Arcade och Steam nu på onsdag. Det verkar som att även en iPhone-version kan komma på tal också, vad det lider.

Det är väl tvärt om? Den är ju rysligt enkel att utveckla spel till. 15/07 En utmärkt idé att lägga upp det i Appstore (Ap-Store :P)! Och även om Iphone är överdrivet komplicerad att göra spel till så har den fet potential som spelkonsol. Det är gränssnittet som är problematiskt eftersom den inte har några knappar alls, men... 14/07 800 points. 14/07 Grafiken är ju sjukt mycket bättre på iPhone än på te.x en DS dock. Kompisen har en iphone så jag har precis kollat in lite spel, blev väldigt impad. Den nya iphonen har väl mer än dubbla prestandan i spel dessutom. Både nytt grafikchip samt bättre cpu,... 14/07 Exakt. Jag har inte min nuvarande iPhone jailbreakad och saknar Scumm nått oerhört hehe. Vi får hoppas att de gör en okay port av Monkey1-remaken! 14/07 Spelar en hel del på den, just för att det går att ha med den överallt iomed telefonfunktionerna. Jobbigt att släpa på en extra manick bara för att spela lite då o då. Sen är jag ett fan av TD-spel och det finns det ju i överflöd till iPhonen.... 13/07 vad kommer det att kosta till xbox 360? 13/07 eller så gör dom som scumm-teamet gjorde och använder hela skärmen som en touchpad. då kan man styra pekaren vart man vill och "scanna" som du säger. fungerar ypperligt. 13/07 Jonis sant, går väl o lösa på något vis, med saker som reagerar när du pekar på dom men du måste trycka en gång till för att klicka på det eller nåt i den stilen. 13/07 Både ja och nej. Fördelen med de klassiska äventyrsspelen och en muspekare var ju att man kunde "scanna av" ett rum för att se vad som var användbart. Om du använder en pekskärm utan markör så måste man nästan veta vad som går att interagera med, eller... 13/07
Skicka en rättelse