En av de stora snackisarna efter E3 är #Microsofts Project Natal, en kamera som kan läsa av rörelser i både djup- och sidled. Det demonstrerades som en speltillbehör men enligt viss herr Gates kan teknologin även göra nytta på Windows så det är inte omöjligt att den lanseras även där.

Gates ser gärna att vi hanterar våra musik- och filmbibliotek med hjälp av rörelser men även i affärsmässiga sammanhang såsom videokonferenser. Vi vet inte om vi ska dessa uttalandet som en bekräftelse på att teknologin kommer att göras tillgänglig på datorer men egentligen finns det inga hinder.

naycon. missa du "så fall"? och var hoppa jag nån undrar jag också.. 16/07 Herr yxskaft, läs på lite själv innan du hoppar på folk! Natal använder sig av en "kamera" som består av två kameror, en som tar vanliga bilder och en som tar IR-bilder. Med hjälp av de två bilderna samt avancerade algoritmer för signalbehandling går... 16/07 erm, natal är samma som eyetoy fast i ny förpackning så fall. herr påläst där 16/07 Natal kan bli spännande! http://www.penny-arcade.com/images/2009/20090605.jpg 16/07 Att behöva vifta på armarna när man spelar spel är ett otyg. Är kul någon minut sedan blir det jobbigt. Sedan så är det såklart kul att det kommer nya kontrollmetoder, vem vet, det kanske finns väldigt bra tillämpningar för detta. 16/07 Varför det? Sony's handkontroll är ju samma sak som Wii-moten fast i ny förpackning, Microsoft försöker iaf förbättra tekniken innan de släpper en ny produkt (och inte en tvålkopia). Precis som de öppnade för trådlösa Mikrofoner så tror jag Natal kommer... 16/07 kan de inte göra typ en robot av natal kameran som kan lära sig och veta människor rörelser .sen så kanske de gör en som kan laga mat med hjälp av kameran 16/07 Tekniken fungerar, tro mig. Jag har haft tillgång till precis den kameran som används i Natal (3Dv-Systems ZCam) och de små testspel som 3Dv-Systems utvecklat. Om man läst något om bildigenkänning och datorseende inser man ganska snabbt att det blir eno... 16/07 Även om jag hellre hade sätt sony's kontroll, så är jag glad över nyheten och vad som kan komma med tiden, men inte direkt hypad. Först kommer väll natal, med lite skit spel/program som stöder ver.1 natal, men efter ett par år så kanske det kommer till... 16/07 Segas, du har inte sett alla videos med Natal tydligen... Finns flera som är "Live" och tycker att det ser förvånansvärt bra ut. Men har du bara sett den kommersiella reklamen så förstår jag men leta lite till innan du klassar den som skit i en ny förpa... 16/07
Skicka en rättelse