Trots att industrisemestern har urholkat städerna till fördel för stränder och stugbyar är det livat i nyhetsdiskussionerna. Veckan inleddes med [n=33728 glada tillrop] när Dice meddelande att Xbox 360-användare hade nått 5 miljoner frags i #Battlefield 1943 under första dygnet. Det skulle bara dröja två dagar till in [n=33760 43-miljonerstrecket nåddes] och flygbanan Coral Sea låstes upp. Nu väntar vi spänt på vad nästa massmordsmorot kan vara.

Gratis är ju som bekant alltid smarrigt och när semirealistiska #Operation7 släpptes utan prislapp. Reaktionerna var [n=33731 blandade], många tyckte att det var en blek #Counter-Strike-klon medan andra slickade sig om munnen och bad om påfyllning.

Trots att utvecklarna som knåpade på #Duke Nukem Forever tvingades lämna #3D Realms fortsätter George Broussard och ligan att släppa [n=33744 nya bilder] från titeln. Än så länge är det för tidigt att ta det som ett livstecken så tillsvidare får sucka och stöna lite över att vi inte verkar få smiska Alien-rumpa som Duke inom den närmaste tiden.

I onsdags släppte #Infinity Ward en video som visade upp innehållet i deras samlarutgåva av #Modern Warfare 2, ett paket som är smått sanslöst och förmodligen kommer att prissättas därefter. Vanligtvis innehåller liknande utgåvor lite extra godis i form av konceptbilder och kanske ett soundtrack men här får du en fullt fungerande bildförstärkare, eller Night Vision Goggles som de kallas på utrikiska. [n=33749 Reaktionerna blev därefter].

Att bli lurad på konfekten är aldrig roligt, speciellt inte när konfekten är #Remedy Entertainments nästa spel. Att pc-spelare blir [n=33771 upprörda] över att den tidigare självklara datorversionen av #Alan Wake nu svävar i ovishet är därför självklart och när beslutet dessutom ligger hos #Microsoft blev många minst sagt förbannade. Vi hoppas och tror att spelet hittar till pc, men det blir garanterat inte i samband med att det släpps till Xbox 360.

Rykteskvarnen hade inte mycket att mala i veckan men spekulationerna om ett sjätte spel i den omtyckta Heroes of Might and Magic-serien. #Ubisoft har varken bekräftat eller dementerat ryktet men sånt mår [n=33778 diskussioner] ofta bara bra av.

Att vara ständigt uppkopplad är trevligt, "vad ska vi göra offline" som @xplejjn sa någon gång på 90-talet, men det ska inte vara ett krav för att kunna spela singleplayer enligt många. Det är dock [n=33788 precis vad EA säger] om #Command & Conquer 4 då de planerar funktioner som kräver ständig tillgång till en central databas. Många läste "piratmina" mellan raderna och ifrågasatte vad som händer om internet skulle gå ner tillfälligt medan andra välkomnade mer nätverkade inom strategigenren.

Skicka en rättelse