Det är glada nyheter som kommer från BioWare. PC-versionen av det rosade actionrollspelet Mass Effect har gått guld. Lanseringen splittras vilket innebär att spelet kommer ut redan den 28:e maj i USA, medan vi européer får vänta tills den 6:e juni. Den nya versionen är resultatet av ett samarbete mellan BioWare och Demiurge Studios. PC-versionen har optimerats för plattformen men innehåller även en del förbättringar. Utvecklarna har bland annat gjort ändringar i inventariesystemet, uppdaterat HUD:en, förändrat minispelen och lagt in stöd för riktigt högupplöst grafik. Utöver det har det officiella tillägget Bring Down the Sky gjorts tillgängligt för alla PC-spelare som är registrerade medlemmar i BioWare Community.

Det är inte bara människorna som blir glada av nyheten

Spelet fick mycket uppmärksamhet i USA för kärleksscenerna. PC-versionen har istället fått strålkastarna riktade på ett annat område, då utgivaren valde att använda SecuROM som kopieringsskydd. Efter mycket kritik har utgivaren mildrat kravet på validering var tionde dag. Mass Effect har fortfarande begränsningar i antalet tillåtna installationer.

Det är för att skyddet gör spelet ospelbart i framtiden. Man måste gå online och aktivera spelet för att spela. Om EA lägger ner supporten så kan man glömma att spela det igen. Om EA lägger ner servern så kan man glömma att spela det igen. Och EA lägger... 28/05 Ibland kan man inte avinstallera innan man ska omformatera 24/05 Jag förstår inte detta tjafs om att man inte ska köpa spelet för att det innehåller detta skydd! För det första! Hur många datorer har ni egentligen? :S Jag har en och är nöjd med det. Ni har ju tydligen fler än tre för att det ska vara något problem... 22/05 Jag hajar inte riktigt vad det var för fel på det gamla skyddet?? Tycker det inte verkar vara så stor grej att behöva validera var 10:e dag, eller? Känns som att det bara var pirater som klagade för att klaga och då tycker jag BioWare gjorde fel när dom... 22/05 Helt ologist och nästan idiotiskt att köpa ett spel och sedan behöva "cracka" det. Jag fattar inte att alla spel inte helt enkelt blir mer knutna till innehåll på nätet, även om dom är singleplayer. //LD 22/05 Om dom som tycker om spelen köpte dom också så skulle vi inte ha nå kopieringsskydd. 21/05 Tycker du trollar lite väl hårt nu.:P 21/05 Inte för att dra alla över en kant... eller jo nu gör jag fan det. Ni alla här som sitter och baby tjuter över piratskyddet, kom IGEN jag bettar hårt på att ni är ena rediga piratkopierare och har nu bara en ursäkt för att fortsätta så jävla patetiskt.... 21/05 Det är sant det är en fråga om moral att klaga och sedan priatkopira det är inte bätre det. Vad man bör gjöra ar att argumentera med utgivaren och producenten. Problemet deta är att de i få fall lysnar på konsumenten utan bara tittar på siffrorna i dera... 21/05 Sure att du kan rösta med plånboken. Att inte köpa spelet är ett bra sätt om du samtidigt hör av dig till utvecklaren / utgivaren. Att köra en piratkopia är dock hyckleri. 21/05
Skicka en rättelse