Trots att #Microsoft de senaste åren släppt en omfattande uppdatering till [[mjukvara | mjukvaran]] i [[Xbox 360]] varje vår och höst ser traditionen ut att vara bruten. Beskedet kommer från spelsajten Next-gen.biz där företagets talesman Marc Whitten fastställer att man inte kommer att distribuera någon våruppdatering i år. Microsoft förväntas istället lansera ett nytt system för sättet konsolen hanterar så kallade [[DRM | DRM-licenser]] på.

Tilltaget skall möjliggöra att komma åt tidigare nedladdat material på en annan 360-konsol än det ursprungligen köptes på utan krav på Internet-anslutning. Tilltaget kan ses som ett svar på den skarpa kritik man fått utstå från konsumenter som flyttat innehåll från en hårddisk till en annan och därmed tvingats vara uppkopplade mot [[Xbox Live]] för att överhuvudtaget komma åt Xbox Live Arcade-spel och annat inköpt innehåll. Den nya DRM-tjänsten är tänkt att lanseras någon gång under juni månad.

Whitten säger samtidigt att man undan för undan kommer att börja gallra ut material från Xbox Live Arcade som inte anses hålla den kvalité man eftersträvar. Titlar som är minst ett halvår gamla och genomsnittligt fått under 65% i betyg på amerikanska spelsajter kommer med tre månaders varsel att permanent försvinna från speltjänsten. FZ håller givetvis ett fortsatt vakande öga på händelseutvecklingen - både i DRM-frågan och gällande de arkadtitlar som kommer att sjunga sin svanesång den närmaste tiden.

Suck my DRM-free ballz konsolisis-affected poor sods- regards; a PC owner. Nä men seriöst.. drm.. det ultimata beviset på att allas våra kroppar snart inte kommer vara mer än batterier som försörjer en bunt överviktiga högerextremister med ström. 24/05 Jehopp 23/05 fan vill ha en update till mjukvaran!! dom måste fan styra upp chatten. suger att bara kunna snacka 1on1 om man t.ex. spelar olika spel då är det bättre dom gör så att det funkar som ventrilo, TS etc. Det är jag lite besviken på, snackas om "games are... 23/05 Har säkert nåt att göra med utrymmesfrågan samt att varför ha nåt gammalt som säljer dåligt liggandes när de kan slänga in nåt nytt o fräscht som säljer. Fast jag tycker också att de borde ligga kvar, finns ju en hel del reto saker där. 23/05 Är både tokglad och irriterad samtidigt. Riktigt tråkigt att det inte blir någon uppdatering, det äldre ryktet hade en hel del intressanta punkter som nu inte kommer. Men att jag äntligen kan lira mina nerladdade spel utan internetuppkoppling gör mig... 23/05 inga hyr-hdfilmer för oss i EU då :( 23/05 Det låter väl bra om de gör så man inte behöver vara online för att kunna spela sina köpa spel på en annan 360 än den man själv äger, men då ska de bannemej lägga in så du kan kopiera över dessa arcade spel och dylikt till en vanlig USB-pinne så man enk... 23/05 Jävligt dåligt av dem att ta bort spel på grund av den anledningen, Tja Omega 5 t.ex. lär ju försvinna en av de bättre shotemup på konsollen, och inte för att det finns så många bättre. Varför fick spelet dåligt betyg då? Jo på grund av att spelarna som... 23/05 Alright 23/05
Skicka en rättelse