Det börjar bli dags för Electronic Arts att ge oss ett releasedatum för #Rock Band nu. Särskilt som Activision idag skickade ut det officiella pressmeddelandet kring det fjärde Guitar Hero. Det har varit känt ett tag nu att "Guitar Hero 4" skulle bli en Rock Band-utmanare med flera instrument. Nu har vi fått fler detaljer kring spelet, som fått titeln Guitar Hero World Tour.

Spelet ska innehålla en ny omdesignad gitarr (som det inte finns några bilder på ännu), ett drumkit (MED cymbaler!) och en mikrofon -- alltså samma banduppsättning som Rock Band. Fortfarande vet vi inte om gamla Guitar Hero-gitarrer kommer funka i World Tour, och pressreleasen bekräftar att ett fullt band är fyra huvuden starkt men nämner inte "basslinga" någonstans.

En av de stora nyheterna med World Tour är att man i ett slags musikstudio kommer kunna komponera helt egna låtar. Man ska också kunna dela med sig av sina alster till andra World Tour-band.

Activision själva hävdar att spelet kommer ha "musikspelshistoriens största setlist hittills" och att alla låtar kommer vara originalinspelningar. Inga covers, alltså. Banden som nämns i pressreleasen är Van Halen, Linkin Park, The Eagles och Sublime. För första gången i seriens historia ska det också gå att ladda hem nya låtar även till Wii-versionen.

En annan nyhet är att man kommer kunna skapa både sin egen karaktär och instrument i detalj, tillsammans med bandets logotyp och albumomslag.

Annars är det mest trumsetet vi är upphetsade över. Activision kallar dem "autentiska elektroniska trummor", vad det nu betyder. Kanske att de är anslagskänsliga -- de känner alltså skillnad på lösa och hårda trumslag. En sak är i alla fall klar: de har något slags cymbaler. Redan där knäcker de Rock Band-ditot. I övrigt lovar utgivaren att själva trumpadsen ska vara större och ha en mer autentisk gummiyta som ger en naturtrogen tillbakakick för trumpinnarna och mindre högljuda pock-pock-pock-ljud än Rock Band-trummorna.

Hela karriären ska kunna spelas med vänner online eller offline, och spelläget Battle of the Bands låter två band med upp till fyra medlemmar i varje göra upp online om vilka som är den hetaste akten.

Spelet ska släppas till hösten till ett ännu okänt pris. Alla instrument ska vara trådlösa. Samtidigt vet vi att Rock Band inte är släppt i Sverige och att det kommer kosta omkring 2 200 kronor. Plötsligt blev det väldigt intressant att vänta till hösten och se hur konkurrensen artar sig.

Skapa din egen depprockare.

Snickra ihop din egen gura.

Mixa ihop din egen face melter.

Slå på tystare, mjukare trummor. Med cymbaler!

IN YA FACE ROCK BAND!!! Lätt att man väntar på Guitar Hero nu istället för Rock Band som bara har jävlats med Europa hela tiden. Även om Guitar Hero börjar bli lite urmjölkat så tror jag ändå att det kommer bli bra mycket bättre än Rock Band 03/06 Jimi swede......hur kan man ungå att rockband finns i england tyskland och frankrike?och trummorna är fulare på GH world tour om det var 4 "vanliga# och 1 lr 2 cymbaler skulle d va najs och har ni inte sätt in game pics? noterna kommer lodrätt altså 2d... 30/05 Får hoppas att gh2 och 3 gitarrerna funkar till gh4, vill liksom inte lägga ut 700 spänn till! 28/05 Jag tror att Rockband har bitit sej i tummen genom att inte släppa spelet i europa ännu. GH4 ser ju klart bättre ut med trummorna. Så jag kommer INTE att köpa Rockband som jag längtat efter utan vänta på GH4. Rockband kommer att förlora många köpare nu... 25/05 hmm... ska till NY i sommar, tänkte köpa rockband men nu tror jag att jag skippar det ... :P 24/05 Vad sägs om denna låt från Liquid tension experiment? Medlemmar från dream theater. Väldigt frän musik ^ ^ http://www.youtube.com/watch?v=pmo1VW_wA_o alt en live video : http://www.youtube.com/watch?v=FqcJ8ECPPK4&feature=related ,, läckert gitarrspel... 24/05 Jag tror att spelföretagen kommer förlora i längden på att göra sina egna prylar till allt. Vem har råd att köpa gitarrer och trummor och allt vad dom kan hitta på till mer än ett spel? Det är inte bara dyrt men det tar ju en massa plats också. Rockband... 24/05 Presentation av trummorna här! (http://www.fz.se/bloggar/walt_blogg/p=5958) 24/05 GH4 kommer säkert bli bättre och roligare än Suckband. En annan sak ang hårdheten av slagen, det kommer nog bara vara så att man får fler poäng om man slår löst i en "lös" låt och hårt i en "hård" låt. GH ftw! 24/05 Whoa, schyst video där DIProgan, den hade jag totalt missad. Förjävla nice om de är beroende på hur hårt man slår på dem! Men som sagt, "vi" i Sverige har ju inte överlevt Rock Band än så frågan är hur bra de kommer hålla sig mot just det. Borde få mitt... 24/05
Skicka en rättelse