#Valve bjöd in ett gäng pressfolk för att förmedla sin ståndpunkt i den eviga debatten om pc-spelandets vara eller icke vara, rapporterar IGN. Gabe Newell anser att traditionell statistik och marknadsanalys ofta har ett alldeles för snävt perspektiv och inte tar tillräcklig hänsyn till onlinespelande och digital distribution, eller missar saker helt - inte minst sådant som händer utanför den engelskspråkiga världen.

Det påpekas också att pc:n, till skillnad från konsolerna, inte är koncentrerad kring ett enda företag som kan skicka ut pressreleaser om plattformens förträfflighet och försäljning. Apropå det nämner Newell siffror från Gartner Group om att 255 miljoner pc:ar såldes förra året - mer än vad som tillverkats av någon konsol under hela dess livslängd - och att fler än 260 miljoner människor använder sin pc för spelande.

Newell avfärdar piratkopiering som ett ickeproblem för Valve, medan Jason Holtman ("director of business development") ser pirater som affärsmöjligheter och att stor piratkopiering bara är obetjänade kunder - inte minst i tidigare "omöjliga" områden som Ryssland, tack vare onlinedistributionstjänster.

Skicka en rättelse