#Sony har sakta men säkert förbättrat sin onlinetjänst och om vi ska tro den senaste tidens rykten från det japanska företaget kommer de snart att ta ett rejält kliv framåt. Flera sajter rapporterar nämligen att deras källor avslöjat att både "In-game XMB" och troféer blir verklighet i och med den kommande uppdateringen som får versionsnumret 2.4.

För de oinvigda kan vi berätta att "In-game XMB" syftar på möjligheten att komma åt konsolens användargränssnitt även när du spelar spel eller ser på film, vilket gör att du kommer kunna hålla koll på dina vänner vad du än gör på din maskin. Troféer å sin sida är #Sonys svar på Xbox 360:s achivements där du vinner pokaler, statyer och annat genom att utföra vissa prestationer i spel. Dessa ska du sedan kunna visa upp i din Playstation Network-profil och som tredimensionella varianter i din Home-lägenhet.

Jag kollade nyss, och enligt wikipedia har PSN 8 miljoner medlemmar, XBL har 12 miljoner GULD medlemmar. Om dom skulle räkna med silver medlemmar så är det väll lika många XBL användare som konsoller sålda. 03/06 Jag käner inte heller att achievement ger ngt, jag fick ihop 28 av 60 skatter i uncharted, kände ALDRIG att jag borde spela om det för att hitta fler. Vissa av oss är helt enkelt inte samlarmänniskor utan som jämt måste vinna allt som går att vinnas... 03/06 Orbek, du har tydligen inte lirat xbox360! Achivements är beroendeframkallande! :D 02/06 Ok, skiter rätt fett i Trofèer själv och bryr mig mer om gameplay. 02/06 Läste lite om xbl på wikipedia, det har ju funnits i snart 6 år, psn har funnits i drygt 1.5 och ligger i ungefär samma nivå vad gäller medlemsantal. Funktionsmässigt så ligger de ju på olika nivå, men jag har iaf aldrig haft problem med att varken se... 02/06 Det mesta är fantastiskt med Xbox Live skulle jag vilja säga... Enkelheten och att det är så starkt integrerat i både konsolen som sådan och spelen gör att man inte ens tänker på det som en onlinetjänst utan bara som en självklar del i konsolen. Det är... 02/06 Som tidigare skrivet, att den här funktionen funnits i runt 3år :) Själv har jag inte prövat PSN så kan inte jämföra riktigt: s .. Men en polare ska köpa ett PS3 snart så då får man tebba :) 02/06 helt underbart fan va nice att det kommer äntligen fett glad jag e nu :) 02/06 Jag har aldrig sett xbox live, vad är det som är så fantastiskt med det? 02/06 Oh shit! Att klanka ner på Nintendo är = ond bråd död! Du vet väll att nintendo är, enl fanboys, är skapad av Gud!? :| 02/06
Skicka en rättelse