Efter en lång tid med ihärdiga rykten bekräftade #2K Games förra veckan att det tidigare Xbox 360-exklusiva #BioShock kommer till Playstation 3. Detta är knappast första gången detta sker och ska vi tro bloggen "Inside the Game Developers Studio" är det här en situation vi kommer få se betydligt mer av då det gynnar alla parter. I ett färskt inlägg berättar en av spelets utvecklare att Playstation 3-versionen varit med i planerna från dag ett, men att de lät #Microsoft köpa "tidsexklusivitet" eftersom de hade problem att få det att fungera som det skulle på #Sonys maskin.

Detta gav dem nu inte bara pengar och en gigantisk PR-maskin utan även mer tid att optimera spelet till samtliga plattformar vilket de behövde. #2K Games fick alltså ett knippe pengar, #Microsoft ett av förra årets hetaste spel och #Sony ja de får nu dra nytta av den hype som deras konkurrent skapade samtidigt som de slipper se ännu en framstressad portning.

A timed exclusive is good deal for both sides. From Microsoft point of view, they can claim it is exclusive and get all the benefit of a PR hit against PS3 without paying the cost for a full exclusive. After all, no one knows if BioShock will really be a big seller at that point. From the point of view of the studio, we can concentrate on the 360 version without worrying about PS3 for a while, and if the game is a big seller, we can always port to the PS3 later.

Du har inte heller läst vad som skrivits tidigare eller? När man pratar om "exklusivt för Xbox/PS3/[lägg in valfritt konsolnamn här]" så handlar det (oftast) enbart om exklusivitet bland konsolplattformarna - att den även släpps till PC är en annan sak. 04/06 Vadå Xbox exclusive? Det kom ju till pc med rätt snabbt... 03/06 Jo det är väl sant på ett sätt, men jag tänkte mer på själva idén med att företag ska "köpa" exklusivitet. 03/06 Jag spelade igenom demot på PC & 360 och tyckte det var grymt bra, älskade stämningen och miljöerna, även spelmässigt var det kul med plasmider och liknande. Lirade System Shock 2 när det var hett och tyckte verkligen om det. Jag köpte BioShock till PC... 03/06 Tycker typ likadant här. Bioshock var en besvikelse i min bok. Sen gynnar den här historian även kunderna, ni kan nu köpa detta överhypade spel till PS3 med. Och det är väl bra, eller? 03/06 Tycker man borde slopa exklusiva spel och erbjuda samma till alla konsoler... ja jag vet att konsolföretagen vill locka spelare men det känns så förlegat på något vis, likt regionskodning för konsoler... 03/06 Nej such vetuvaaaa. 03/06 Demot av bioshock har då itne fått mig att vela köpa spelet. 03/06 Bioshock, ush.. Förstår inte vad som är så jävla ballt med det spelet, iof undrade jag samma sak om Portal så jag antar att det är en smaksak.. Visst storyn är ju grym som fan men spelet i sig tycker jag inte är nått att hurra över direkt. 03/06 Jo, ur den synvinkeln att spelet är mer polerat och därmed har mindre buggar. 02/06
Skicka en rättelse