Kotaku avslöjade igår att #LucasArts sagt upp en mängd personer. En tidigare anställd uppgav att det handlar om 75-100 som får lämna företaget, och enligt en annan källa har upp till 80% av personalen sagts upp i vissa avdelningar (t.ex. Production Services) för att delvis ersättas av outsourcade jobb. LucasArts representant bekräftar att folk fått gå och hävdar att det beror på produktcykler, medan andra spekulerar i att det kan ha med #EA att göra.

Darrell Rodriguez, tidigare operativ chef på EA, blev ny vd för LucasArts i april. En analytiker menar att många på LucasArts mest sysslade med att hålla koll på förbindelsen mellan George Lucas IP och de tre utomstående utvecklarna som håller på med denna, varav två - Pandemic och BioWare - ägs av EA sedan i höstas; och med en gammal EA-chef i spetsen blir många helt enkelt överflödiga.

Är det bara jag eller är hela spelindustrin påväg ner i en global svacka? Hej lågkonjuktur? 09/06 Det är aldrig roligt med nedskärningar. :( 09/06 Det som behövs är en fungerande marknad för nischade spel. Problemet är att media mest skriver om sådant som säljer, vilket gör att det är svårt för sådana spel att synas. Hoppas att onlinedistribution blir ett sätt för dem att frodas. Som du säger så... 08/06 Nej, jag är född 91 och jag har lirat några av dom. Men, dock kanske jag är annorlunda för jag känner folk i min ålder som INTE lirat det. 08/06 Nu ska vi inte vara sådana. Jag är född -85 men har ändå lirat de flesta av Lucas Arts klassiker så som Monkey Island, Day of the tentacle, Full throttle. Grim fandango, etc. Har även fått min beskärda del av tie figther, x-wing vs tie fighter och x-win... 08/06 Här har man väntat i 5 år på ett JK4 osso tänker dom tydligen bara ge oss ett "Force Unleashed" innan vi dör? Ge mig JK4 eller en Star Wars flyg-combat simulator!!! >:( 08/06 Jag minns tillbaka till den gamla goda tiden då man spelade spel som Day of the Tentacle, Full Throttle The DIG Simon the Sorcerer Monkey Island Sam & Max Flashback Jill in the Jungle Commander Keen Lost Viking med flera... Ahhh, vilka minnen.... Det... 08/06 Jag håller med dig. Dock tror jag det är precis lika många som är intresserade av t.ex. flygsimulatorer nu som då - problemet är bara att det har kommit till tio miljoner amerikaner som vill ha lättsmält skit som tidigare har hållit sig på sin baseballp... 08/06 Tror inte de skulle klara av det speciellt bra, då människorna bakom dem spelen lämnade LucasArts för länge sedan. 08/06 Lucas måste nya sam & max´,day of tentacel och monkey island. 08/06
Skicka en rättelse