L.B. Jeffries har på amerikanska finpopkulturmånglarna PopMatters författat en lång artikelserie där tv- och datorspel analyseras från olika vinklar. Den senaste delen behandlar ett ofta hett debatterat ämne - spelkritik. För att spel ska utvecklas som medium måste recensioner gå från "det här var kul"/"det här var inte kul"-stadiet till att använda ett riktigt kritiskt språk, tycker Jeffries; förklara varför olika delar fungerar, varför ett spel är kulturellt viktigt och vad det bidrar till spelmediet i stort, snarare än att bara uppmana till köp/köp inte.

It gives developers feedback, real insights into their game, so they can go back and improve their work. There simply isn't a way for people to properly explain criticism in the current culture of "I'm not having fun" reviews. Nor is there a way to reward innovation or successful elements of games beyond gushing "I'm having fun" praise. It's one thing to say you like a game, but figuring out a way to go beyond that gives developers a better understanding of their audiences reaction.

Vänta nu, påstår karln att spelens framtid står och faller med recensentioner? ... 09/06 bla bla bla bla bla.... blaaaaaaaa.... 09/06 Nej. De skulle köpa in de spel som läsarna och de som köper reklam vill att de ska recensera. Utgifterna för detta skulle vara nära omärkbara för ett företag som Gamespot eller PCGamer. 09/06 Det är därför The Escapist's recentioner är så bra. Han går igenom alla element i spelen och argumenterar för o emot. 08/06 Läser nästan bara recensioner på Eurogamer och jag tycker alltid de lyckas rätt bra, med rättvisa betyg och välskrivna recensioner. Att han tycker att spelrecensioner är ruttna är troligtvis för att han läser ruttna spelrecensioner. Vad jag tycker spelj... 08/06 Jag tycker recensioner håller en tillräckligt hög standard i förhållande till vilka sorts spel som skapas nu för tiden. Man kan inte riktigt jämföra det med filmrecensioner än eftersom "kostverks"-aspekten, en djup handling och viktiga budskap väldigt... 08/06 Problemet är ju att många speltidningar och spelsajter FÅR spelen av utvecklarna.... T.ex. Gamespot som gör värsta reklamkampanjen med Kane & Lynch och sparkar killen som sedan ger spelet dåligt betyg i recensionen samma vecka. Om FZ var tvugna att köpa... 08/06 Känner inte riktigt igen fenomenet han beskriver. Jag läser iofs nästan bara spelrecensioner här på FZ och de brukar innehålla just det han snackar om. Om spelet är bra eller dåligt, vilka bitar som funkar och inte funkar, och vad spelet tillför genren.... 08/06 är det bara jag som inte fattar vad snubben snackar om? alla recensioner jag kommer ihåg pekar tydligt ut vad som är dåligt och vad som bra. fast det kan bero på att jag för det mesta håller mej till fz:s och zero punctuations recensioner, hög standard... 08/06 http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/37-Mailbag-Showdown 08/06
Skicka en rättelse