Det känns som om vi har hört talas om tredjepartsutvecklarnas problem att nå några högre försäljningssiffror för sin Wii-titlar. Tidigare har det emellertid kunnat förklaras med att de helt enkelt inte varit bra nog, men nu är läget en aning annorlunda. #Capcom har redan konstaterat att deras #Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure sålt en bra bit under förväntan och nu rapporterar folket bakom #Boom Blox att deras spel inte har sålt i mycket mer än 60 000 exemplar i USA - en summa som knappast imponerar.

De goda recensionerna har alltså inte hjälpt och frågan är nu hur länge utgivarna kommer vara villiga att satsa på originella spel till #Nintendos populära konsol. Bland titlarna som sålt i mer än en miljon exempelar i USA hittar vi nämligen bara tre som inte tillhör #Nintendos egna stall - #Guitar Hero III: Legends of Rock, #Carnival Games och #Mario & Sonic Olympic Games - och förutom den förstnämnda är det knappast titlar som dryper av kvalitet.

Betalar inte 4 timmars lirande för 450 kr... tycker det borde kosta 299 max får sitta och vänta på när skiten ramlar in begagnat eller ner i 99 kr lådan =) 23/06 Synd som sagt att välgjorda spel inte säljer så bra till Wii. Däremot undrar man lite om de förväntar sig att de ska sälja enbart på sina goda meriter - lite mer reklam av spelen (som exempelvis Boom Blox och Zack and Wiki) skulle säkerligen öppna upp... 20/06 Fast multiplayer kommer räcka längre än Counter Strike. Det är sjukt kul i multiplayer, en del spellägen kunde ha lite fler banor, men annars är det skit kul. Det var aldrig en plats tom framför Wii:n i fredags, det har aldrig hänt... 19/06 Det verkar som att de mest gnäller med motiveringen att en produkt som på minsta sätt kan knytas till Steven Spielberg bara måste vara bra :P Personligen så hade jag inte ens hört om spelet innan, dessutom så anser jag inte att ett pusselspel är värt... 19/06 Det är väl som Limstift säger, att reklamen kanske inte varit den bästa, för ett sånt speciellt puzzlespel som Boom Blox. Men visst, Wii är ju nästan bara Nintendos egna. Och kvaliteten på spelen tycker jag är sämre än till andra konsoler. 18/06 Boom blox är bra och roligt. Men handen på hjärtat är det ingen fullpristitel. Speltiden (förutom multiplayer) är inte allts speciellt länge. Om man inte ska få perfekt på allt så tar det ett par timmar att lira igenom, och man får snabbt perfekt på näs... 18/06 Jag tror att det är så också LimStift, jag tycker det ser kul ut och skulle säkert köpa det om jag hade en slant över. Med andra ord, om de hade marknadsfört det bättre så skulle jag ju ha märkt att det fanns i alla fall. 18/06 Bra marknadsföring krävs helt enkelt för att ett sånt här spel ska sälja. Det är inte alla som surfar in på FZ eller IGN för att läsa recensioner på spel. 18/06 Well jag tror knappast att icke orginella tredjepartsspel säljer spec bra heller... 18/06 Synd att de säljer så dåligt. Har själv ett ex av BoomBlox och det är riktigt roligt, men förstår om folk har svårt att förstå då det inte gör sig bra på videos/bilder. Allt handlar om hur de spelas. 18/06
Skicka en rättelse