Spelförläggaren #Atari ska ha varit så missnöjd med recensionerna av kommande stortiteln #Alone in the Dark att man till synes förklarat krig mot kritikerna. Holländska spelsajten Gamer.nl rapporterar att Atari hörde av sig inom en timme från artikelns publicering (där spelet fick betyget 5/10) och krävde att artikeln skulle dras tillbaka. Anledningen sades vara att enbart recensioner som ger högt betyg fick publiceras innan spelets butikspremiär.

Ataris ursäkt till uppståndelsen verkar i flera fall vara anklagelser kring att spelsajter använt piratkopierade spel som grund för recensionerna, något samtliga spelsajter nekat till. Vissa har dessutom påpekat att recensionsexemplaret kom direkt från Atari. Den tyska sajten 4Players fick ta emot en stämning från Atari efter att deras recension publicerats med ett lågt betyg, varpå Atari hävdade att embargo gällde fram till dess att spelet släpps i butik. Redaktionen hos 4Players hävdar att spelet köptes lagligt från en samarbetsvillig återförsäljare, men ändock före det officiella releasedatumet.

Försöker Atari yxa till betygen?

Även skandinaviska sajter verkar få en släng av sleven. Såväl Gamereactor som Gamer.no sägs blivit kontaktade av Atari efter att deras recensioner med betygen 3/10 publicerats. Från Gamer.no kommenterar man kontakten.

- Atari hörde av sig till oss bara minuter efter att artikeln publicerades och hävdade att recensionen var baserad på previewkod eller en piratkopia, säger Tor-Steinar Nastad Tangedal på Gamer.no-redaktionen. De krävde att artikeln skulle tas bort, vilket vi förstås aldrig gjorde.

Om dessa handlingar är ett försök från Atari att kontrollera spelets mottagande hos media så hade man i vart fall inte räknat med det fenomen som kommit att kallas Streisand-effekten - att försök att censurera internet vanligtvis enbart leder till ännu mer publicitet. Vi återkommer förstås med en egen Alone in the Dark-recension så snart som möjligt.

Jösses, satsa på att inte släppa ut halvfärdiga spel istället så slipper ni dåliga recensioner (förutom om konceptet suger)... att GR gav det dåligt betyg är dock inte förvånande då de redan på förhand beslutat sig att spelet ska suga, så är de ALLTID,... 24/06 hot och mutor ftw! :) ^^ 24/06 Undrar om dom hade varit lika upprörda och hört av sig om man hade gett en piratkopia topp betyg? Tror inte ens dom hade forskat i var dom fick tag i spelet i så fall. hehe.. sjukt, sjukt. :) 24/06 Vattenkylning på 360 är det egentligen så konstigt då SKITEN/kylningen är underdimensionerad och blir överhettad av allt för häftiga grafikscener! Jag har två burkar en äldre med Vkylning och en nyare utan, d.v.s version 1 och 2. Och är man någorlunda... 24/06 Pinsamt Atari. 23/06 Så dåligt? Jag hade hoppats på alone in the dark :(. Hopp... Där får man för att man ser fram emot nåt. Och illa av Atari... Jösses... 23/06 Atari har väl inget med GTA att göra? Det är väl Rockstar och TakeTwo. 23/06 Kul att folk blir så upprörda! :D Ska nog hålla tyst i denna tråd i fortsättningen.. Det jag menade var att jag förstår inte grejen när folk betalar iförväg för ett spel som man hoppas på att det blir bra, jag finner det intressant. Varför man betalar... 23/06 Själv har jag lirat spelet i tre dagra nu och i love it. En underbar story med grym spänning. Kontrollerna är kanske inte dom absolut bästa men jag ser bort från det så är spelet gryymt 23/06 Jasså? Även om dom släpper Grand Theft Auto V? 23/06
Skicka en rättelse