Det händer grejer med Dice snart släppta stortitel #Battlefield: Bad Company. Vi tar dem i viktighetsordning.

Åtminstone tre nya Battlefield-titlar på gång

Dice-studions chefsproducent Ben Cousins är högsta hönset för hela Battlefield-franchisen. När han i går höll ett keynote-tal på GDC-mässan i Paris berättade han att det är flertalet titlar på gång i BF-serien.

- Sedan början av det här året har jag jobbat som chefsproducent för hela franchisen Battlefield, ska Cousins ha sagt enligt Gamesindustry.biz. Vi har fem titlar under utveckling för stunden vilket antagligen är mer än du förväntar dig.

Huruvida snart släppta Battlefield: Bad Company är en av de fem är oklart, men flera tecken tyder på att så inte är fallet. Utöver kommande gratisspelet #Battlefield: Heroes rör det sig alltså om fyra nya Battlefield-titlar.

Battlefield: Heroes och fyra BF-titlar till?

En av dessa ska vara i samarbete med koreanska företaget Neowiz och vara riktad mot den koreanska onlinemarknaden. En annan ska enligt spelbloggen Kotaku vara ett "core game" för konsoler. Återstår gör alltså två. Det enda vi således vet säkert är att EA har lagt spotlighten på Battlefield-serien de kommande åren och att antalet anställda på Dice-kontoret i Stockholm åtminstone inte lär minska.

Missa inte Bad Company-tävlingen - sista chansen!

Vår Battlefield: Bad Company-tävling lider mot sitt slut. Ta chansen och tävla om ett av tio exklusiva paket med spelet och annat godis som gör att du snabbt kommer igång även online.

Allt du behöver göra är att svara på ett par frågor. Tävlingen pågår till och med i morgon. Klicka här för att komma till tävlingen.

Nya filmklipp från Bad Company

I ett par filmklipp som häromdagen släpptes till Dice-gängets kommande stortitel Battlefield: Bad Company visar man ytterligare prov från utvecklarhållet på humoristiska drag. Det ena klippet skickar dessutom en känga åt #Gears of War, något av en konkurrent i sammanhanget.

Battlefield: Bad Company släpps i Sverige på torsdag och vi hoppas ha en recension uppe till helgen.

Fotnot: Då EA för tillfället befinner sig på semester i stenåldern håller man hårt på ett embargo på dessa filmer och därför får vi inte lägga upp dem förrän i morgon. De har dock funnits tillgängliga på Youtube i ett par dagar varför vi i stället tills vidare länkar in dessa varianter här. Håll till godo!

[v=2424]

[v=2426]

Tack till oNliner, WaltX för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse