Den så omtalade Hot Coffee-skandalen ger fortfarande efterdyningar. Hot Coffee var som bekant en dold sexscen i #Grand Theft Auto: San Andreas som orsakade stor upprördhet bland vissa spelare och konsumentorganisationer.

Tidigare slöt #Take Two Interactive en uppgörelse med advokater som representerade en grupp spelare och lovade att betala upp till 35 dollar till varje person som kände sig kränkt av företaget och som köpt spelet i USA. Nu rapporterar New York Times att antalet anmälningar som inkommit är 2676, en siffra som är en stor besvikelse för advokaterna bakom stämningen.

Advokaterna har krävt mer än 1,3 miljoner dollar i ersättning från Take-Two, den största delen i avgifter för nedlagt arbete och endast en liten del av summan är skadestånd.

Advokaten Seth R. Lesser kommenterar:

Är jag besviken? Visst.
...
Vi vet inte varför nu, flera år efter händelsen, folk bryr sig eller inte. Det här var ett berättigat fall

Publicitet för Rockstar... som vanligt ;) 27/06 Sånt här är ju bara idiotiskt, spelet är ju för fan från 18 år, småbarn SKA ej spela detta spel. Och STÄMMA nån för att dem vill ha lite pengar... USA i ett NÖTSKAL!!!! BOMBA DEM JEAVLARNA SOM FAAAAAAAAAAAAAAN! :( 27/06 Ett bevis på att minioriteten ibland lyckas låta värre än majoriteten och skrämma skiten ur den. 27/06 Haha, tycker det är helt underbart, måste ju vara en av världens mest misslyckade stämningar!? 2676st av hur många sålda spel? Take Two sitter väl förmodligen och skrattar livet ur sig .. 26/06 Dom kan ju inte begära stålars av Rockstar, dom får ju stämma dom som satte ENDAST 16års gräns på det. Om man är 16 är man tillåten att köra bil i vissa stater i USA, men att titta på så kallade barbie och ken dockor, medans de gör samlags liknande röre... 26/06 Precis, lite min undran. Hur kan man bli kränkt om man själv aktivt gör det möjligt för en att se scenen? 26/06 Precis. Det handlar om en anledning till pengar. Någon borde stämma advokaterna för deras uttalande... 26/06 "Strippklupp"? :up: 26/06 Det var banne mig töntigt. Hela caset var urfånigt. En pixelsexscen.. oh neeej! Sen att man åker runt och seriemördar folk är en HELT annan sak. Världen blev plötsligt än mer knasig. 26/06 Med tanke på att detta sker i ett spel där man kan slå ihjäl folk med en lila dildo så känns stämningen inte berättigad. Dessutom förstår jag inte hur någon kan kännas sig kränkt av en del av spelet som endast kan nås om man medvetet laddar ner och inst... 26/06
Skicka en rättelse