Innan det så omsusade #Rock Band ens nått till Sverige kommer nu nyheten att #Rock Band 2 är under utveckling och planeras att släppas till Xbox 360 i september, det rapporterar IGN i dag. När spelet ska släppas till övriga konsoler är oklart i dagsläget. Vi förutsätter att ovanstående gäller den nordamerikanska marknaden och vi snällt får fortsätta vänta på att originalet ska nå våra breddgrader.

Enligt #Harmonix kommer nedladdade sånger till Rock Band även att fungera till uppföljaren och företaget lovar att kompabiliteten även kommer att fungera i framtiden. Detsamma gäller också instrumenten.

Det är fortfarande ont om matnyttig information om vad som är nytt i uppföljaren men utvecklaren Dan Teasdale berättar att navigationen förbättrats och att band och karaktärerna kommer att få större utvecklingsmöjligheter. Dessutom utlovar han en låtlista utöver det vanliga.

Uppdatering:
Enligt Videogaming 247 har nu Electronic Arts bekräftat att det planerade releasedatumet i september gäller för Europa också.

Uppdatering 2:
Fansajten Console Hero rapporterar nu att Rock Band 2 kommer att innehålla "120 av de största rocklåtarna från 60,70, 80, 90 och 2000-talen."

Uppdatering 3:
Eurogamer meddelar att releasedatumet i september inte alls gäller för Europa som tidigare sagts. Enligt Electronic Arts är det hela ett "missförstånd" och att det inte finns något fastställt datum för den europeiska marknaden.

Tack till WaltX för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse