I en intervju med Eurogamer om det kommande #Call of Duty: World At War lättar #Activision-producenten Noah Heller ordentligt på förlåten. När han blev tillfrågad om vad han tyckte om #Gearbox #Brothers In Arms: Hell's Highway avfyrade han följande omdöme:

Vi tänker inte ens på dem...det är inte ens ett spel vi tänker på när vi spelar. Vi tänker på de bästa spelen som Call of Duty 4: Modern Warfare, vi spelar...Gears of War, Halo. De är våra konkurrenter...Vi vill inte titta på några som bara gör ett värdelöst krigsspel.

Ord och inga visor. Det dröjde inte länge innan utvecklaren #Treyarch vaknade och försökte distansiera sig från Hellers odiplomatiska ord. I ett inlägg på Xbox-forumet bad en representant om ursäkt och skrev att företaget hade den största respekt för sin konkurrent Gearbox.

BIA är ju skit. 03/07 Precis.. The public dont know shit... Kolla bara vilken musik som säljs bäst. Det som säljs mest är sällan bäst. Jag menar... då måste ju The Sims var världens bästa spel som gjorts.... så mycket som det har sålt. 02/07 Jo men om man ska gå efter topplistan så är ju Peter Jöback über bra eller hur!? 02/07 Ja men COD och MOH serien har inte satsat på samma realism. I BiA har dom återskapat stortsett alla små byar och städer där det 101:a luftburna stred. Det är det som intresserar mig mest, och förövrigt så är storyn roligare att följa än COD och MOH. 02/07 Mycket dumt sagt. Kunde dissat dom på ett smartare lite mer skämtsamt sätt istället kanske om han nu ändå inte kunde låta bli. Å alla ni små stjärtgossar som smutsar ner tråd efter tråd med era meningslösa åsikter är sååå tröttsamma tror fan detta börja... 02/07 BIA är förmodligen de enda spelet där utvecklarna verkligen försöker simulera krigets händelser i minsta detalj, och jag tycker att de ska bli intressant att för en gångs skull få förlora ett stort slag och att verkligen få känna på att slåss in i de... 02/07 Knappast officielt.. går du runt o säger att du hatar folk som du inte gillar osv? Alltså dem här som blev interjuvade har ju för fan ett ansvar, de representerar ett företag och även fler än deras egna personliga åsikter. De här uttalandet av Treyarch... 01/07 Ack då, där för sa jag mig. Ber om ursäkt. Trodde COD:WoW utspelade sig i framtiden, eller iallafall efter världskrigen och runt Vietnam kriget kanske. Det jag menade med mjölkning är att CoD1,2,3 och MoH-serien har redan kört igenom alla scenario i vär... 01/07 Det finns absolut ingen som helst objektivitet när det gäller att bedöma spel. Alla har sin egen smak och det är nästan löjligt hur mycket de kan skiljas åt. Så det är lika bra att folk slutar gnälla :D 01/07 CoD4, inklusive alla andra CoD-spel, är ju så överskattade så det finns inte. Säger dock inte att jag gillar Halo, äger inte något av spelen men att säga att CoD4 är bra är strunt. Multiplayer är kul men jag har hört att Halo 3s multiplayer är kul likas... 01/07
Skicka en rättelse