De fina försäljningssiffrorna i USA och Europa har inte upprepats i öst. Snarare tvärtom.

Kinects japanska release har inte varit en försäljningsmässig framgång i stil med de i USA och Europa. I alla fall om vi ska tro den japanska spelbloggen Hachimaki.

Starten hos en av Japans största återförsäljare var "ganska tuff" och hos butikskedjan Tsutaya säljs ungefär en fjärdedel så många Kinects som Playstation Move-kontroller. Detta trots att Kinect är en hetare nyhet och Move funnits ute i en månad.

Nyheterna är föga förvånande eftersom Xbox 360 aldrig blivit särskilt populär i Japan, men än mer bekymrande är kanske att Kinect inte når ut till sin tänkta målgrupp. Den var tänkt att locka casual-publiken men istället är det de redan luttrade 360-veteranerna som införskaffat Microsofts innovation.

Jag har en teori, en amerikansk utvecklare kan utveckla det bästa som någonsin hänt spelvärlden. Men endå så lära japanerna köpa sina egna märken -_- Så jävla tråkigt.. 25/11 Och du vet fortfarande inte om att Xbox slim kom ut för snart 1 år sen ? Som funkar felfritt, ps3 inte går sönder säger du. och varför har då 2 av mina pajat då när man hade ps3, en dog tillochmed första dagen. 24/11 Hört att microsoft betalar Japaner för att prova på Kinect. 24/11 Strike one) Japanska hem är små Strike two) Japanska gamers hem är mindre Strike three) Microsoft har hyrt shills, inklusive kö-ludret Butch, för att skapa hype och intresse i Kinect där Out! 24/11 Förklaras av att japaner har 10 fler IQ-poäng i snitt. 24/11 anledningen är ju att PS2-3 är mycket mer populärare där... och krysslådan är ju en "american failware"... så.. noshit varför det säljs så dåligt där. 24/11 Finns flera förklaringar till detta, japaner bor oftast i skokartonger, och att dom är oftast partiska och köper inhemska prylar. Detsamma är det väl i usa, Xbox säljer bättre än ps3. 24/11 No brainer: japanska hem, även de sk "mansions", är små som skokartonger. Utrymmet räcker inte. 24/11 Japanerna är ju givna fanboys för sina egna märken, klart Move säljer bättre. Oavsett vad SOny skapar så köper de ju som om de fick betalt. Kinect är däremot en succé i resten av världen, där man har mer än 2 kvadrat boyta och inte är fanatiskt bunden... 24/11 "Nyheterna är föga förvånande eftersom Xbox 360 aldrig blivit särskilt populär i Japan" Kaaaaaanske är för att i Japan så har en vanlig Svensson extremt små lägenheter jämfört med vad vi är vana vid. 24/11
Skicka en rättelse