Ifall du undrat varför legendariske Tim Schafers #Double Fine Productions inte släpper Windows-versioner av spel som #Brutal Legend eller precis utannonserade #Stacking så kan du sluta undra nu. Via spelstudions officiella hemsida säger Schafer att han mer än gärna skulle producera Windows-versioner av företagets titlar, men att det helt enkelt är ointresse från utgivaren som sätter käppar i hjulet.

- Vi har mycket av teknologin på plats för att producera PC-versioner av alla de här spelen, men det finns fortfarande en del jobb kvar som krävs för att kunna släppa dem och det kostar pengar. Än så länge har inte [våra] utgivare velat bekosta det jobbet. Inte för att de hatar PC-spelare, utan för att de inte ser en tillräckligt stor finansiell belöning, säger Schafer.

- Double Fine bryr sig om PC-spelare och vi propsar alltid på en PC-version, och vi kommer fortsätta göra det i framtiden. Om vi någonsin blir supersnuskigt rika här, med tillräckligt med pengar för att bekosta PC-versionerna av våra spel, så kommer vi gå tillbaka och göra de själva! Oh man, vore inte det coolt?

Enligt Schafer är Double Fine också ytterst sugna på att göra ett Wii-spel, förutsatt att någon utgivare faktiskt vågar stega fram med en pengapåse i näven.

- Double Fine skulle jättegärna göra något för Nintendos utsökta maskin, men det är inte upp till oss. Det är utgivarens pengar, så de bestämmer vilka plattformar de vill investera i. Med andra ord, DET ÄR INTE VÅRT FEL!

- Jag hoppas verkligen vi får en chans att göra ett spel till Wii någon gång. Varför börjar du inte spamma din favoritutgivare med mail direkt och ber dem skicka pengar till oss för ett Wii-spel?

Double Fines nästa projekt heter som tidigare nämnt Stacking, och det är ett nytt pusseläventyr ämnat för Xbox Live Arcade och Playstation Network. Det ska släppas lagom till våren nästa år, och mer om det läser du här.

Skicka en rättelse