Cevat Yerli, #Cryteks grundare och ansikte utåt, säger till speltidningen Edge att "PC är en generation före PS3 och Xbox 360" och att branschens fokus på konsolformaten "håller tillbaka PC-spelen".

Yerli nämner sin egen studio #Crytek (som tidigare enbart utvecklade PC-exklusiva spel) som exempel och förklarar att konsolernas långa livstid - och begränsade hårdvara - hindrar PC-spelsutvecklares förmåga att uttrycka sig:
- Ju längre den nuvarande konsolgenerationen består och ju mer mark vi fortsätter att vinna på PC-sidan, desto svårare kommer det att bli att verkligen få ut det mesta av båda, förklarar Yerli. PC är lätt en generation före just nu. Många [utvecklare] ser inte PC:n som ett särskilt stort format längre, och innan PC-marknaden börjar dra in lika mycket pengar [som konsolditot] kommer de inte att lägga tillräckligt mycket pengar på PC-utveckling.

Håller med -- delvis. PS3 har dock mycket mer att ge än vad utvecklarna är tillåtna till. Men den kan dock inte mäta sig fullt ut med PC. Inte längre i alla fall. 05/12 Så jävla rätt!! 28/11 Konsoler är helt enkelt ett bättre för folk som inte har tid/lust att lära sig en dators alla komponenter och ständiga behov till uppgraderingar. Man köper en Xbox och sedan vet man att alla spel kommer fungera (någorlunda) fint på den. Mycket bra för... 28/11 LOL! Efter jag hade skrivit min kommentar scrolla jag lite grann på FZ och läser CRYTEK GÖR MMOFPS. Right there suckers! Right THERE! Det är anledningen till varför vi är så många konsol-användare nuförtiden. PC brukade vara en otroligt innovativ "konso... 27/11 Det handlar ju bara om grafik. Där har inte skett något särskilt innovativt på PC-fronten på otroligt länge. Det är bara massa MMOs och FPS-shooters som fortfarande styr marknaden. RTS är för mig PC:ns bästa vapen, men det är bara Starcraft 2 där som... 27/11 Grafiken behöver inte bli bättre tkr jag men vill ha större större !!!!! Gah BF 2 kom efter en uppdatering upp te 64 spelare på stora banor . Nu ska man vara glad om man kan spela 32 Spelare i nya spel -_- 27/11 Det enda konsolerna håller tillbaks är utvecklare som använder grafik som säljargument istället för att göra bra spel. 26/11 Känner mig som Hugo Chavez men... konsoller är djävulens påfund. http://pribek.net/wp-content/uploads/2009/05/chavez-parrot.jpg 26/11 Nej, för det är din personliga åsikt. 26/11 Är inte Minecraft bevis nog på att grafik inte är allt? =) 26/11
Skicka en rättelse