Tidigare under månaden visade #Easy Studios upp sitt nästa alster kallat #Battlefield: Play 4 Free - ett onlinebaserat actionspel för upp till 32 spelare samtidigt som drivs av mikrotransaktioner. Idag besökte Ben Cousins från studion ifråga det anrika Dreamhack som just nu går av stapeln i Jönköping.

På plats presenterade Cousins det nya spelet i detalj för första gången. Bland annat avslöjades att #Play 4 Free eventuellt kan komma att stödja LAN-spelande, nyttjar fem sekunder respawn-tid och att det stödjer dedikerade servrar genom tredjepartssamarbeten (på samma vis som #Battlefield Heroes). Vidare förklarade Easys utsända att den öppna betan börjar i februari nästa år och att den stängda diton kör igång som planerat den 30 november med "ett par tusen deltagare" inledningsvis.

Fyra klasser - assault, recon, engineer och medic - visades upp. Bland de mer intressanta detaljerna som framkom under presentationen var att utvecklarna siktar på implementera ett nytt system för karaktärsutveckling kallat Soldier training, en digital morot med olika perks som går att låsa upp och så vidare. Mer information finns att tillgå via länken nedan.

Tack till Mabec för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse