#Apples surfplatta Ipad släpps på den svenska marknaden i morgon, sju månader efter världspremiären i april. Vissa butikskedjor håller nattöppet och försäljningen drar igång en minut efter midnatt. Märkligt nog har Apple ännu inte släppt någon information om försäljningen, så tillgängliga modeller och priser har vi ännu inga uppgifter om. Men att plattan faktiskt släpps står klart; företagets informationschef Petter Ahrnstedt bekräftar att det blir Sverigepremiär på tisdag, skriver IT24.

Uppgiften dök upp på elektronikkedjan Mediamarkts webbsida i morse, och även om de försvunnit under dagen talar det faktum att vissa butiker håller nattöppet sitt tydliga språk. Det är i nuläget oklart vilka andra återförsäljare som håller nattöppet, vi råder dig att kolla upp med din lokala butik innan du ger dig ut och köar i kyla och mörker. 3G-modellen kan också beställas hos diverse mobiltelefonoperatörer.

Ipad finns i nuläget i sex modeller och den drivs av IOS, samma operativsystem som i Iphone och Ipod Touch, vilket betyder tillgång till hundratusentals spel och program i Appstore. Den finns i modeller med eller utan 3G-anslutning och med lagringskapacitet på mellan 16 och 64 gigabyte. De svenska priserna ligger i trakterna av mellan 4700 och 7600 kronor.

Bra sagt! 30/11 Väntar nog på iMAT ist. http://7thzone.net/wp-content/uploads/2010/03/iphone-ipad-iboard-imat.jpg 30/11 Jag säger inte att jag skulle tacka nej till en iPad, men jösses vilken överdriven hype. Vad är det som är så fruktansvärt speciellt med iPad som inte redan finns på marknaden? Det är ju inte direkt någonting revolutionerande.. Men visst, jag tar gärna... 30/11 Apple Ipad lanseras i Sverige inatt. 30/11 Gillar inte att sådana prylar får för stor plats på marknaden. Det banar väg för fler prylar i samma spår som bara accepteras. Dvs hårdvara som endast en überforskare från månbas-alpha kan öppna och reparera och ett O.S som styrs med järnhand av ett end... 30/11 Jag må gilla Apples grejer och sitter med en 27" iMac, MacBook Air och iPhone 4 men ser ingen som helst nytta med en iPad. Kul grej men njae. 29/11 Väck mig när den klarar av en så enkel sak som Flash. 29/11 Varför så negativa? Om man inte gillar den så köp den inte, ingen som tvingar någon. Visst är det onödigt mycket hype runt Apple men med god anledning då deras produkter håller betydligt bättre än genomsnittlig konkurrent. Sen är Mac ingenting att spela... 29/11 känns ju lite trist att apple redan meddelat av version 2 av ipad kommer till våren innan vi fått version 1... 29/11 Vore allt en lattjo pryl att spendera skatteåterbäringen på, men när jag ändå har en MacBook Pro vet jag inte riktigt vad vitsen skulle vara, förutom fördelarna med en pekskärm då. 29/11
Skicka en rättelse