Borta i Sega-land bekräftas att alla leaderboards för #Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 rensats på grund av fusk. Ett antal spelare har fyllt topplistorna med uppenbara fusktider på noll sekunder och vansinnigt höga poäng - något som fick Sega-folket att lacka ur ordentligt och ta i med hårdhandskarna.

Segas forumadministratör RubyEclipse skriver att det förvisso inte finns några hinder mot fuskarna att göra om sina otäcka bedrifter igen, men att man jobbar på en "långsiktig lösning" som förhoppningsvis ska göra upp med fusket en gång för alla. Tills dess gör du bäst i att vänta med att posta dina legitima höjdartider, eftersom det alltså inte är omöjligt att alla scores kan komma att raderas igen.

- Var tålmodiga - vi jobbar på det, men en effektiv lösning är inte något som kan hastas fram, skriver RubyEclipse för att lugna fansen.

Sonic 4 släpptes för inte så jistanes länge sedan - FZ-recensionen läser du här. Vår fenomenala superpraktikant tyckte att det var värt fyra av fem taggbollar. Som inte allt detta vore nog jobbar Sega också aktivt med att främja igelkottsbeståndet i Storbritannien. Vilka hjältar.

Skicka en rättelse