Ansedda och respekterade branschtidningen Develop skriver att 19 anställda får gå från #Driver: San Francisco-utvecklaren #Ubisoft Reflections. Av dessa har 12 gjorts överflödiga och resterande får inte sina kontrakt förnyade. Bland de som får lämna märks namnkunniga personer såsom Creative director Craig Lawson och Art director Jack Couvels.

Enligt Develops insider-källa råder också stor oro på kontoret, då många av de anställda misstänker att hela studion kan läggas ner eller omformas efter utvecklingen av nya Driver-spelet är färdig. Orsaken till beslutet uppges vara problem med utvecklingen av just Driver: San Francisco.

- Det har skett förseningar med projektet, och på grund av våra förseningar har Ubisoft behövt ändra sina planer för vår studio. Vad det innebär exakt är jag inte säker på, säger den anonyma källan.

- Alla låtsas som att inget hänt. Ingen har nämnt folket som försvunnit, och vi har inte haft några möten kring det. De har bara sagt att för tillfället har alla som behövt gå fått gå. "För tillfället" är oroande. Folk tror att när vi är klara med spelet kommer vi alla att få gå, avslutar källan.

Ubisoft själva dementerar att de har några sådana planer, och säger istället att studion har en framtid. Men oavsett om det stämmer eller inte... vad skulle de annars säga? Ja, jistanes.

Skicka en rättelse