Enligt Wedbush Morgan-analytikern Michael Pachter är #Sonys och #Microsofts varningar om att Move respektive Kinect kan sälja slut inför julhandeln "rena påhittet", säger den aktade branschvetaren till Incgamers.

- Ja, jag tror att båda företagen väldigt gärna vill få konsumenterna att tro att deras prylar är extremt eftersökta och svåra att få tag i. Det brukar vanligen öka efterfrågan, säger Pachter.

- Sony skeppade 2,5 miljoner enheter till USA och Europa och deras försäljning är inte ens i närheten av den nivån, så jag är inte säker på hur de kan försonas med faktumet att antalet skeppade enheter vida överstiger antalet sålda.

- Jag tror däremot att Microsoft sköter tillgången lite bättre och håller den separata Kinect-tillgången nere för att försäkra sig om att det finns ett stadigt förråd under julen. De har skeppat många konsolpaket för att vara säkra på att Ebay-priset inte blir högre än 300 US-dollar för den separata enheten, men tillgången till den separata fortsätter vara knapp.

- Sony försöker med samma strategi som Microsoft med Kinect, och försöker se till att det finns massvis av bundles medan de kontrollerar tillgången av separata kontroller.

Tänker du köpa Move eller Kinect i jul, och är du i sådana fall orolig över att maskinerna kan ta slut innan du hunnit masa dig till butik?

Bild: Michael "Pac-Man" Pachter - sannolikt spelbranschens mest kände spåman.

Skicka en rättelse