Tredjepartstitlar till Wii brukar sälja dåligt. Med Epic Mickey hoppas utvecklarna kunna vända trenden.

Kombinationen av Wii och tredjepartstitlar brukar vara en framgångslös historia. Av de tio bäst säljande spelen innehåller samtliga antingen ordet ”Mario” eller ”Wii” i titeln. Men utvecklarna bakom #Epic Mickey tänker försöka ändra på saken.

Utvecklarna, Junction Point, menar att spelarna kommer att dras till Epic Mickey eftersom spelet har ”en själ” vilket ska ge titeln en rejäl fördel. ”Vi har investerat all vår tid och passion i det här spelet”, berättar Paul Weaver. ”Publiken får avgöra hur stor succé det kommer att bli men vi har gjort det bästa spelet vi kunnat.”

Vad tror ni? Kan Musse bli en Mario-dödare?

epic mickey är ett helt ok spel... men så värst över rumplad är jag inte av titeln... tycker åxå man skulle göra nya 2 scroll spel a´la nsmb och sonic 4. och ducktales är ju en strålande idé. 01/12 Instämmer. Quackshot... det var tider det. Ibland måste man se bakåt för att kunna gå framåt 30/11 Hade de gjort ett normalt plattformsspel med Musse så hade det säkert sålt 2-3 miljoner ex direkt. Epic Mickey däremot, kan vara ett BÄTTRE spel men tror majoriteten kommer tycka det ser suspekt och konstigt ut och därför inte tilltala lika många köpare... 30/11 lol kebbe (men det är din åsikt och jag respekterar det) Anyways, Jag sitter och spelar Epic Mickey just nu och jag kan lugnt säga att spelet är roligt och bra men det kan faktiskt inte bli så bra som Super Mario Galaxy är känner jag. 30/11 Öhm... Super Mario World är bara det bästa Mariospelet någonsin? 30/11 Försäljningsmässigt har det ingen chans, fast det kan ju vara ett bättre spel. Har ju inte släppts ett bra Mario-spel sedan Super Mario Bros. 3 (även om Smash Football var riktigt roligt). 30/11 inget kan döda mario på länge. inte för jag gillar mario spel så himlamycket men det är ju en classic karaktär som har left länge i nya spel så han kommer itne dö ut i förstataget. 30/11 @ Ctrl Du har helt rätt i vad du säger :) 30/11 "spelet har en själ" ? Massproducerat direkt ur Disney fabriken i Texas. Det riktar sig till barn så med mördande PR och en kvart på Oprah så sticker nog valrossarna ut och handlar. 30/11 Tvekar på att Musse kommer bli en Mario dödare... Men men, Musse kan dock få ganska bra siffror :P N64 var dock lite mer dominerande på marknaden för ca 15 år sedan så då sålde ju mario spelen lite mer. 30/11
Skicka en rättelse