Att indieutvecklare inte är lika begränsade som de stora spelhusen när det kommer till att distansera sig från sina produkter är en vedertagen sanning. Det senaste kvittot på det är #Team Meats svar på djurrättsorganisationen PETA:s #Super Meat Boy-parodi Super Tofu Boy. I samband med Windows-releasen av det mördande svåra plattformsspelet har de skojfriska utvecklarna nämligen valt att införliva det 100 procent vegetabiliska alternativet i spelet.

Super Tofu Boy finns nu tillgänglig som en uppblåsbar bonuskaraktär, tillsammans med bland andra roboten Josef från #Machinarium och en headcrab från #Half-Life-universumet. Den ena av den amerikanska utvecklarens två grundare, Edmund McMillen, verkar väldigt nöjd med sitt lilla tilltag: "Jag kan helt ärligt säga att det här är en stor höjdpunkt för mig personligen", skriver McMillen i en bloggpost på sin sajt och fortsätter: "PETA är 1000 gånger mer välkänt än Super Meat Boy och det faktum att de faktiskt la manken till och skapade en sådan här parodi är mer än smickrande och otroligt hjälpsamt."

Visst kan man sympatisera med PETAS:s sak trots att de gjort sig ökända på grund av sina av och till ganska militanta metoder. Vi gillar också djur. Men - som #Super Meat Boys skapare själv uppmärksammar - Meat Boy är inte ens gjord av djurdelar: "Meat Boy är inte gjord av kött från djur, han är helt enkelt en pojke utan hud vars namn är Meat Boy... Men, schhh, berätta det inte för dem," förklarar McMillen. I korta ordalag? The joke is on you, PETA.