Att indieutvecklare inte är lika begränsade som de stora spelhusen när det kommer till att distansera sig från sina produkter är en vedertagen sanning. Det senaste kvittot på det är #Team Meats svar på djurrättsorganisationen PETA:s #Super Meat Boy-parodi Super Tofu Boy. I samband med Windows-releasen av det mördande svåra plattformsspelet har de skojfriska utvecklarna nämligen valt att införliva det 100 procent vegetabiliska alternativet i spelet.

Super Tofu Boy finns nu tillgänglig som en uppblåsbar bonuskaraktär, tillsammans med bland andra roboten Josef från #Machinarium och en headcrab från #Half-Life-universumet. Den ena av den amerikanska utvecklarens två grundare, Edmund McMillen, verkar väldigt nöjd med sitt lilla tilltag: "Jag kan helt ärligt säga att det här är en stor höjdpunkt för mig personligen", skriver McMillen i en bloggpost på sin sajt och fortsätter: "PETA är 1000 gånger mer välkänt än Super Meat Boy och det faktum att de faktiskt la manken till och skapade en sådan här parodi är mer än smickrande och otroligt hjälpsamt."

Visst kan man sympatisera med PETAS:s sak trots att de gjort sig ökända på grund av sina av och till ganska militanta metoder. Vi gillar också djur. Men - som #Super Meat Boys skapare själv uppmärksammar - Meat Boy är inte ens gjord av djurdelar: "Meat Boy är inte gjord av kött från djur, han är helt enkelt en pojke utan hud vars namn är Meat Boy... Men, schhh, berätta det inte för dem," förklarar McMillen. I korta ordalag? The joke is on you, PETA.

... Du gick helt runt hans poäng. Så du tror ärligt att dom skulle ljuga och hitta på det dom dokumenterar. Bullshit brukar göra riktiga reportage men skämta om det samtidigt. Vilka program har du sett när du "bara har himlat med ögonen" undrar jag. 06/12 PETA är helt dumma i huvudet men deras spel har en viss humor till dom. 03/12 Inget demo till PC, än så länge. Prova flashspelet först om du vill, men det riktiga spelet är så mycket bättre på alla sätt och vis att det inte riktigt gör det rättvisa. 03/12 Ärligt talat.. Tror du så mycket på Bullshit som är ett nöjesprogram? Varenda gång jag sett det har jag bara himlat med ögonen, vad det än har varit för tema. Det är knappast ett seriöst dokumentärt program. Jag har för övrigt inte sett dom youtube-vide... 03/12 Så du tror på allvar att bullshit sitter och ljuger om att PETA köpt in utrustning för att avlida djur och som de säkerligen har papper på hur många de genomför? Bullshit har säkerligen tvingat en av ledarfigurerna för PETA att stå inför en klass med... 03/12 Men snälla, se över din källa... För övrigt tror jag PETA gjorde spelet med glimten i ögat, svårt dock när alla arga kids tar det på allvar. 03/12 Testa Super Meat Boys förlaga: flashspelet Meat Boy http://armorgames.com/play/2388/meat-boy 03/12 Nej, det kan man inte. http://www.youtube.com/watch?v=7kXUPy-dCx4 http://www.youtube.com/watch?v=OzQgfWYwTzg http://www.youtube.com/watch?v=wsUSDMclWQg Fast spelet verkar intressant, finnes demo månne? 03/12 Det där är roligt på riktigt. 03/12 Tofu boy är helt värdelös att spela med, han springer sakta, kan knappt hoppa och ser allmänt risig ut. Precis som en bit tofu. Men jag gillar den achievment man får när man låser upp honom (och budskapet till PETA förmodar jag) "Well look at you, you... 03/12
Skicka en rättelse