I senaste utvecklardagboken ur hett efterlängtade #The Witcher 2: Assassins of Kings så snackar utvecklarna om grafikmotorn Red Engine och beslutet att nyttja middleware i sitt kommande rollspel. Klippets dryga sex minuter bör vara ytterst intressanta för alla er med intresse av den mer tekniska biten av spel.

[video=6594]

Men även om du inte förstår dig på tekniktugget kan du åtminstone njuta av lite västslaviska och det faktum att The Witcher 2-pirater kommer straffas. Hårt. Sen kan du också le åt faktumet att det levereras utan kopieringsskydd, och lägga pannan i djupa veck över att det eventuellt också dyker upp till konsolerna. Ja, jesus jistanes!

The Witcher 2: Assassins of Kings släpps i mitten av maj nästa år, exklusivt för Windows - än så länge.

Jag har tyvärr inte testat Planescape. Jag tror anledningen var att jag var så fast i Fallout 2 så länge och om jag inte missminner mig så var det tyvärr ett spel där man var tvungen att spela flera karaktärer. Jag gillar inte micromanagement i RPG, det... 08/12 Intressant att du inte svarade på planescape torment, anser du inte att det är ett rollspel eller ?, Sen visst GTA 4 har med några få moment som ändrar storyn men hur ofta får du göra ett val som påverkar storyn i GTA ? 2-4 gånger ?(jag har inte självsp... 07/12 Jag trodde nästan ditt svar var ett skämt då det reciterar i stort sett ett förutsägbart svar jag föreställde mig sekunderna efter att jag skickat mitt inlägg. Nu svarar väl någon mass effekt-kille som lirat xbox och förvånats över att ett spel har en... 07/12 Jag hoppas du skämtar ? Det är inte att skapa en egen karaktär som gör det till ett rollspel ett bevis på det är planescape torment, Mass effect 1 och 2, visst du kan ändra utseende på gubben i mass effect men du är fast vid shepard eller vad han heter.... 06/12 Tja det är ju baserat på en bok serie så det går ju inte att kasta runt huvudkaraktären hursomhelst. Sen så kan ju "rollspel" ett väldigt löst ord. Men half-life har inte en lvl-up funktion, gordan kan inte välja bland hundratals dialoger och hans story... 06/12 Någon som har lust att förklara vad det är som är rollspel med det här? Låst vid en karaktär. Är väl lika mycket rollspel som half-life. Mycket bra av utvecklarna att släppa modverktyg senare. Sådant uppskattas. 06/12 Såg typ tio gånger snyggare ut än ettan :D Och angående "PC-exklusiva titlar"... finns inget sådant begrepp eftersom det inte finns någon som betalar utvecklare för att utveckla spel till PC. 06/12 lääängtar! 06/12 Spelar det någon roll ifall de talar Polska? Ni kan ju läsa, väl 06/12 Ja jo... Lite jobbigt att de snackade polska, men .. oh well, fanns ju subs :) Däremot var in-game bilderna rätt fucking najs, särskillt snubben med eldsprutande munn. Det gillade man! 06/12
Skicka en rättelse