Square Enix har slutligen utannonserat nästa äventyr med Lara Croft döpt kort och gott till Tomb Raider.

En av spelvärldens minst bevarade hemligheter har varit den om nästa Tomb Raider. Nu är spelet äntligen officiellt och FZ kan ge dig den första heta infon.

Crystal Dynamics är återigen utvecklarna som ska göra spelikonen rättvisa och den här gången återvänder de till Laras rötter. Den unga kvinnan strandsätts efter en brutal storm på en öde på vilken den oerfarna och vettskrämda flickan bara har ett enda mål: att överleva.

Precis som med många andra varumärken genomgår serien en reboot och titeln blir kort och gott Tomb Raider. Lara är en ganska vanlig flicka i en ovanlig situation och erfarenheterna hon får i det här spelet markerar startpunkten för den världskända virtuella arkeologen.

”Glöm allting du trodde dig veta om Tomb Raider”, utbrister Crystal Dynamics Darrell Gallagher. ”Det här är grundhistorien som skapar Lara Croft och tar henne med på en karaktärsdanande resa som ingen annan.”

I nästa nummer av Game Informer presenteras spelet på allvar. Den utkommer idag till prenumeranter och finns att köpa i butik den 11 december. Mer info lär alltså följa inom kort.

Skicka en rättelse