Den 13 december väntas en rejält uppdatering ut till #Heroes of Newerth - titulerad 2.0. Vår recension lydde 4 av 5 loggor vilket undertecknad efter frenetiskt spelande även står fast vid idag. Det som erbjuds med uppdateringen är att Easy Mode byts ut mot Casual Mode, som tar bort guldförlusten när man dör samt att det inte går att förneka erfarenhet genom att avsluta sina egna allierade enheters liv. Sista förändringen till spelläget är att det i början går mycket snabbare att gå upp i nivå, men vid de högre nivåerna är det lika linjärt som det vanliga spelläget.

Därutöver kommer en ny 3 mot 3-nivå med namnet Grimms Crossing som enligt tidiga speltester i princip dubblar antalet ihjälslagna hjältar gentemot standardnivåerna under samma tidsintervaller. För att få detta att fungera krävs att teamen fungerar bättre, vilket #S2 Games då menar på att det kommer att göra när det gäller att söka efter matcher när du är ensam som när du har ett färdigt lag.

Kortfattat handlar det inte längre bara om att få till en jämn poäng i de två lagen när man söker en match via matchmakingsystemet. Nu kollar den även upp den relativa förmågan i lagen och försöker på så sätt få till en jämnare upplevelse. Exempelvis kommer det inte längre bli en match med 3 experter och 2 nybörjare mot 5 medelmåttor, utan istället kanske det istället blir 3 medelmåttor, 1 nybörjare och 1 expert i varje lag. Om det går, så att säga.

Gränssnittet förenklas för att det ska krävas mindre onödiga klick för vissa uppgifter, bland annat hur man smidigare kan hantera minimap-kommandon för att lättare kommunicera med laget. Spelets nivåediterare - samma som används av S2 Games - följer även med. Mustigt!

Det tillkommer också en ingame-affär där du kan köpa nya utstyrslar, ljudeffekter och diverse kit för att visa att du sannerligen lirar mycket, alternativt betalat med egna pengar. Pengarna får du genom att spela som vanligt, alternativt att du pungar ut (eller in i spelet) med vanlig valuta. Än så länge verkar det dock bara röra sig om estetisk funktionalitet, men man ska aldrig säga aldrig.

Worthplaying bjuder även på diverse bilder och mer information om det galaktiska äventyret.

Vi ses på spelplanen!

Skicka en rättelse