Andy Tian, general manager på Zynga Beijing var en av talarna på GDC China där han (via Gamasutra) berättade om sin, och #Zyngas syn på spel som hantverk.

- Spelindustrin är i grunden ett hantverk, inte konst. Så vi behöver användarstödet. Vi behöver veta vad användarna verkligen gillar och vi måste veta vad som ligger bakom nedgångar. En bra designer frågar metriska bra frågor.

Han berättade även att företaget inte strävar efter att implementera "coola" funktioner, utan att det handlar om att spelarna ska ha roligt, samtidigt som Zynga tjänar ekonomiskt på det. Det vill säga att saker inte bara tillkommer för att någon på utvecklarteamet tycker att det vore fräckt.

Tian menar också på att företaget inte nödvändigtvis måste klassas som ett spelföretag.

- Zynga, på samma sätt som Amazon och Google, är webbaserade företag. Vi anser oss själva vara ett webbaserat företag.

Vad anser du, är spel i grunden en konstform, eller har Tian en poäng i att klassa det som en form av hantverk?

Jag anser att ett konstverk är något dess skapare gjort för sig själv, ett uttryck, en känsla eller en tanke och han skiter fullständigt i vad andra anser om hans verk, medans ett hantverk inte endast är gjort för dess skapare själv och har då gjorts... 10/12 Det är fan tragiskt att en hjälte som Bryan Reynolds numera jobbar på ett dyngföretag som Zynga. De hade bara extrem flyt att jobba som subleverantör i något som blev gigantiskt stort, samtidigt som de använde en affärsmodell som kunde skrapa in massor... 08/12 Kanske idag men så var det inte när spel var nytt, då var det konst och ett bolag inte bara hade det i namnet, deras spel var tveklöst konst. Farmville är varken konst eller hantverk, det är dock spelen som de "lånat" från, otroligt att man kan komma... 07/12 Har från säkra källor hört att Hampus spelar Farmville minst fem timmar per dag! 07/12 Klart det är konst, jag förstår inte varför det ens ska behöva diskuteras (Menar inte artikeln, jag menar generellt). Om film är konst så är spel konst, punkt slut. Hur man upplever mediet underminerar inte hur man reagerar till det. Definitionen av kon... 07/12 Oh no you didn't! 07/12 Hon använder säkert Farmville också ;)8) 07/12 Mina var faktiskt ganska fina, moder använder dem än idag. :up: 07/12 den ända konst dom utför med spel som Farmville eller andra facebook spel är konsten att få folk att lägga pengar på onödiga saker som man inte har ett skit på den dagen facebook når lunarstorm syndromet och ingen använder det längre. vad är det för fel... 07/12 Read: Casualspel ær hantverk. 07/12
Skicka en rättelse